Kaasboerderij Henri Willig

De geschiedenis van Henri Willig
Henri Willig produceert al sinds 1974 ambachtelijke kazen in eigen kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen. De variëteiten en smaken zijn van hoge kwaliteit en worden internationaal gewaardeerd. Bekende eigen merken zijn Henri Willig, Hooidammer en Polderkaas.

Henri Willig groeide op in Katwoude. Zijn ouders dreven daar een melkveehouderij. Als enige zoon in een gezin van vijf kinderen volgde Henri de lagere landbouwschool. In 1974 nam hij het boerenbedrijf van zijn vader over, samen met zijn vrouw Riet. De ondernemende boer speelde al snel met de gedachte om zelf kaas te maken. Hij volgde een cursus kaasmaken en raakte daar zo bedreven in, dat hij besloot op zijn eigen boerderij kazen te produceren. Zijn passie bleef niet onopgemerkt. De kaasboerderij, gelegen in het prachtige Waterlandse polderlandschap, werd al snel een attractie voor buitenlandse toeristen.

Wat begon als nieuwe uitdaging voor Henri Willig’s boerenbedrijf groeide uit tot een florerende kaasmakerij en een toeristische topattractie. Henri Willig exporteert zijn bijzondere kazen naar meer dan 35 landen. Daarnaast ontvangt Henri Willig jaarlijks miljoenen bezoekers in zijn eigen winkels en kaasboerderijen.

Henri Willig Cheese

Bezoek de kaasmakerij van Henri Willig

Kaasboerderij Jacobshoeve
Katwoude ligt aan de IJsselmeerdijk tussen Monnickendam en Volendam. De landelijke omgeving met boerderijen is een typisch voorbeeld van de Noord-Hollandse polder, de voedingsbodem van de beroemde Hollandse kazen. Onderaan de dijk ligt de sfeervolle Jacobs Hoeve. Bij ontvangst laten onze medewerkers in oorspronkelijke klederdracht zien hoe kaas wordt bereid. De gezellige winkel biedt een ruime keuze aan Henri Willig kaas, souvenirs en typisch Hollandse delicatessen.

Ook bestaat sinds 2018 de mogelijkheid om de biologische Jersey boerderij van Henri Willig te bezoeken. Middels een self-guided tour steekt u er ook nog iets van op.

koeien henri willig

ontmoet de koeien in de stal

Biologische Jersey boerderij
Ontdek het geheim achter de lekkerste kaas ter wereld.

Wij nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen in de nieuwe potstal van de biologische boerderij van Henri Willig.

Speciaal voor zijn kudde Jersey koeien heeft Henri Willig deze nieuwe stal gebouwd. De potstal is een staltype dat erop gericht is om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken om daarmee hun natuurlijk gedrag te stimuleren. Henri Willig hoopt dat een ieder die de stal bezoekt er ook nog wat van opsteekt en heeft in de stal ruimte gemaakt voor een “self-guided“ tour, leuk en leerzaam voor jong en oud. Wij heten u van harte welkom.

Jacobshoeve kaasboerderij henri willig

Ooit weleens lavendel kaas geproefd?

De winkel van de Jacobshoeve
Op kaasboerderij de Jacobs Hoeve in Katwoude begon Henri Willig meer dan 40 jaar geleden met het maken van kaas. U kunt de hoeve bezoeken voor een demonstratie over het ambacht. In de winkel vindt u een ruime keuze aan heerlijke kaasspecialiteiten en geschenken.

In de winkel van de Jacobs Hoeve vindt u een ruim assortiment eigengemaakte kazen. Naast naturelkaas kunt u ook proeven van de schapen- en geitenkaas, die in vele smaken verkrijgbaar zijn, zoals fenegriek, hot & spicy en pesto. Lekker voor thuis of om cadeau te geven. Onze medewerkers zijn graag bereid u te adviseren. In de winkel vindt u ook een ruime selectie souvenirs en andere typisch Nederlandse lekkernijen, zoals stroopwafels en chocolade.

Gratis entree
Een bezoekje aan de kaasboerderij de Jacobshoeve van de familie is gratis voor de klanten van Rent & Event. De ervaren medewerkers geven u graag een demonstratie hoe de kazen gemaakt worden.