Over Rent & Event

Hoe het allemaal begon

In 2018 is het veelzijdige Rent & Event opgericht. Een jong bedrijf gericht op het organiseren en plannen van onvergetelijke en speciale dagjes uit en andere evenementen. Het begon allemaal toen wij tegen een leegstaand pand in de prachtige haven van Volendam aan liepen. Daar moesten wij gewoon iets mee doen! Er werd gestart met een concept voor het verhuren van scooters aan dagjesmensen en andere bezoekers. Binnen een maand was alles al geregeld om van start te kunnen gaan. Het pand was van ons en de scooters stonden klaar voor verhuur. Eind mei was de grote opening van Rent & Event in Volendam.

Grootse opening

Voor de grote opening kwam Monique Smit een handje helpen. Alle belangrijke personen waren erbij om samen met ons de opening van Rent & Event te vieren. Onze vrienden, familie en zakenrelaties proosten met ons op het avontuur. Al meteen het eerste weekend was het ontzettend druk. Naast de scooters bleek er veel vraag naar het huren van fietsen en e-bikes in Volendam. En dus werd onze bedrijfsvoering uitgebreid. Ook het huren van fietsen en e-bikes doe je nu gewoon bij Rent & Event.

Rent & Event, locatie no2

Twee maanden later kwam er al een tweede vestiging bij, op het vakantiepark Europarcs Resort Poort van Amsterdam. Ons werd gevraagd om de activiteiten op het park en de verhuur in goede banen te leiden. De verhuur werd wéér uitgebreid, dit keer met kano’s, waterfietsen, sups en zelfs sloepen. Het park is gelegen in Uitdam naast Marken. En ligt dus in een prachtige omgeving, ideaal om per fiets of boot te ontdekken. We kunnen wel stellen dan 2018 een goed jaar was voor Rent & Event.

We bouwen gewoon verder

In de winter van 2018-2019 was het tijd voor het onderhoud aan de voertuigen en het uitbreiden van ons wagenpark. Maar ook voor reflectie en plannen maken voor de toekomst. De ruimte boven het pand in Volendam moest ook van een bestemming krijgen. En die hadden we snel gevonden.

Workshop ruimte

Begin 2019 opende de workshopruimte van Rent & Event. Een prachtige plek in de haven van Volendam waar diverse workshops gevolgd kunnen worden. Van het schilderen van een klomp tot activiteiten die wat meer gericht zijn op memorabele vrijgezellenfeestjes in Volendam 😉 De zomer van 2019 werd er ook gestart met verschillende samenwerkingen waardoor Rent & Event nog verder groeide. Onze fietsen en scooters werden geplaatst bij diverse hotels zodat de gasten direct op locatie een fiets kunnen gebruiken en hiervoor niet eerst naar het pand in de haven hoeven te komen.

Fietsen leveren op locatie

Klanten bleven ons vragen om fietsen op locatie te kunnen huren. Ook aanvragen voor groepen, groot en klein bleven binnenstromen. Daarom kreeg onze dienstverlening weer een uitbreiding. Met onze grote bus en aanhanger leveren wij nu fietsen op locatie, of het nu voor 6 man is of voor 100. Wij brengen en halen de fietsen zodat onze klanten de hele dag van de omgeving kunnen genieten.

Nieuwe site

Onze website was bedoeld voor de verhuur van scooters. De uitbreidingen en wijzigingen van ons bedrijf gingen zo snel dat de site het niet meer bij kon houden. Dus werd het tijd voor een nieuwe waarbij wij ook graag producten van partners onder de aandacht van onze klanten brengen. Het productaanbod en de samenwerkingen zijn nu nog verder uitgebreid met bijvoorbeeld escaperooms, speurtochten, wandeltours etc. Op de site van Rent & Event vind je alles voor een onvergetelijk dagje Volendam.

En nu?

We zijn nog lang niet klaar. Er staan nog een hoop bijzondere projecten op de agenda! Zodra wij nieuws hebben vind je alle informatie op onze site en social media. Neem dus regelmatig een kijkje op de site en social media om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen.