Uitjes voor kinderen in Volendam en Marken

Uitjes voor kinderen in Volendam Zoek je naar uitjes voor kinderen in Volendam? Lees dan snel verder want wij zetten hier de leukste kinder uitjes in Volendam op een rij. In ons leuke vissersdorp kun je natuurlijk veel meer doen dan alleen een lekker visje eten. Er zijn diverse leuke activiteiten, attracties, musea en andere toeristische trekpleisters die ontzettend leuk zijn, zeker voor kinderen. Of je nu kleine kinderen hebt of juist al wat grotere, er is in Volendam altijd iets te beleven waar ze veel plezier aan zullen beleven. Een leuke speurtocht, het huren van een kindertandem, een bezoek aan een kaasboerderij, het zijn een paar leuke voorbeelden van gezellige familie uitjes in Volendam. Natuurlijk maken jullie ook een leuke boottocht naar Marken, leren jullie stroopwafels bakken in de bakkerij en gaat het hele gezin in klederdracht op de foto. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor de leukste kinder activiteiten in Volendam!

lees meer

De leukste uitjes voor kinderen in Volendam

Zoek je naar uitjes voor kinderen in Volendam? Lees dan snel verder want wij zetten hier de leukste kinder uitjes in Volendam op een rij. In ons leuke vissersdorp kun je natuurlijk veel meer doen dan alleen een lekker visje eten. Er zijn diverse leuke activiteiten, attracties, musea en andere toeristische trekpleisters die ontzettend leuk zijn, zeker voor kinderen. Of je nu kleine kinderen hebt of juist al wat grotere, er is in Volendam altijd iets te beleven waar ze veel plezier aan zullen beleven. Een leuke speurtocht, het huren van een kindertandem, een bezoek aan een kaasboerderij, het zijn een paar leuke voorbeelden van gezellige familie uitjes in Volendam. Natuurlijk maken jullie ook een leuke boottocht naar Marken, leren jullie stroopwafels bakken in de bakkerij en gaat het hele gezin in klederdracht op de foto.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor de leukste kinder activiteiten in Volendam!

Uitjes voor kinderen: Speurtocht in Volendam

Heb je een gezin met kinderen in de leeftijd tot veertien jaar, dan is het een geweldig idee om met elkaar een speurtocht in Volendam te ondernemen. Natuurlijk is het een hypermoderne speurtocht die de kids met behulp van hun of jouw mobiele telefoon helemaal zelf kunnen volgen. Door Q-codes te scannen op een originele schatkaart leren ze van alles over de omgeving en worden ze op een spannende missie uitgestuurd. Op de leukste plekken in Volendam voeren ze opdrachten uit en verdienen ze diverse codes. Onderweg worden ze op hun zoektocht lastig gevallen door een vreemdeling die hun missie probeert de dwarsbomen. Is het hen toch gelukt alle codes te bemachtigen? Dan wacht hen op de laatste plek een fantastische prijs. Deze speurtocht is zeven dagen per week te boeken en kan worden uitgebreid met een spannende speurtocht in Marken, inclusief een retour boottocht naar dit leuke schiereiland.

Uitjes voor kinderen: kindertandem huren

Vind je het leuk om met het hele gezin een sportieve dag te beleven? Maak er dan een gezellige dag van door met elkaar een fiets te huren. Natuurlijk is het voor de kids helemaal het einde als ze samen met jou op één fiets mogen. Niet in een zitje achterop of voorop, maar lekker zelf trappen op een geweldige kindertandem. Handig als je met je kinderen wilt fietsen en ze ook een beetje in de gaten wilt houden. Maar ook voor de kinderen is een kindertandem huren superleuk, want zo kunnen ze af en toe stiekem even uitrusten terwijl jij vrolijk doortrapt naar de volgende bestemming. Natuurlijk hebben wij vanuit Volendam diverse leuke fietsroutes uitgestippeld die geschikt zijn voor een leuk kinder uitje. Zo valt er in Volendam zelf veel te beleven, maar ook daarbuiten vind je de leukste dorpen en een prachtige natuur. Wil je er een vrolijke dag van maken? Met een kindertandem hebben jullie gegarandeerd de grootste lol!

Fietstocht naar Marken met de kinderen

Natuurlijk hoef je niet per se een kindertandem te huren om een leuke fietstocht te maken in of rondom Volendam. Bij Rent & Event kun je ook andere fietsen huren voor een sportieve dag met het hele gezin. Ga voor stoer en kies voor een fatbike, fiets op je gemak met een e-bike of probeer eens een tandem, stadsfiets of kinderfiets om lekker rond te kunnen toeren in de natuur. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de buurt van Volendam te blijven, maar een fietstocht naar Marken is een geweldige route waar je hele gezin veel plezier aan zal beleven. Onderweg naar dit indrukwekkende schiereiland stoppen jullie bij de leukste bestemmingen. Bezoek een kaasboerderij in Katwoude, een ijssalon aan de haven van Monnickendam of de vuurtoren bij Marken. Verken dit gezellige dorp aan de haven en stap daarna weer gezellig op de boot terug naar Volendam.

Bezoek kaasboerderij Henri Willig met het hele gezin

Maak je een uitje met kinderen in Volendam, dan mag een bezoek aan een beroemde Hollandse kaasboerderij eigenlijk niet ontbreken. Voor kinderen van alle leeftijden is het geweldig om te zien hoe kaas wordt gemaakt. Op kaasboerderij De Jacobshoeve van Henri Willig in Katwoude kunnen ze ontdekken wat het ambacht inhoudt, maar mogen ze ook de gekste soorten kaas proeven. De kaasboerderij van Henri Willig is een ware attractie voor toeristen uit binnen- en buitenland. Je wordt er ontvangen door medewerkers in originele klederdracht en ontdekt er het geheim achter de lekkerste kaas ter wereld. Natuurlijk breng je tijdens deze leuke kinderactiviteit ook een bezoek aan de koeienstallen. Daar vind je een “self guided tour” die leuk en leerzaam is voor jong en oud. Hebben jullie trek gekregen? De kazen zijn ook te koop in de boerderijwinkel, net zoals de leukste souvenirs en andere Hollandse lekkernijen zoals stroopwafels en chocolade.

Gezinsuitje: foto in Volendamse klederdracht

Zeg je Volendam, dan denk je natuurlijk gelijk aan een eeuwenoud vissersdorp met traditionele gebruiken. In dit bijzondere dorp vind je nog veel mensen die in traditionele klederdracht lopen. Dit maakt een bezoek aan Volendam zo memorabel. Tijdens een uitje voor kinderen in Volendam is er dan ook niets leuker dan een verkleedpartij met het hele gezin. Een foto in klederdracht wel te verstaan, waarbij jullie plaatsnemen in een ouderwets decor voor een terugblik in de tijd. De heren dragen een echte zeemansbroek, de dames mogen een hul op hun hoofd met bloedkoralen om hun nek. De kinderen krijgen natuurlijk hun eigen klederdracht aan en zo worden jullie getransformeerd tot echte Volendammers. Kiezen jullie voor een decor in een authentieke woonkamer of laat je je gezin fotograferen voor de oude Volendamse havenkom? Voor het resultaat maakt het niet uit, een foto in klederdracht is altijd een gegarandeerd succes!

Stroopwafels van Woltje’s backerij

Nog een leuk kinder uitje in Volendam is een bezoek brengen aan Woltje’s Backerij. Zijn je kinderen gek op koekjes, dan vinden ze het vast leuk om te leren hoe stroopwafels gemaakt worden. In deze authentieke bakkerij kun je een demonstratie bijwonen waarbij wordt uitgelegd hoe stroopwafels worden bereid. Natuurlijk worden er diverse varianten gemaakt en mogen jullie al die heerlijke stroopwafels ook proeven. Heb je zin in een stroopwafel, speculaaswafel, honingwafel of een verrukkelijke chocoladewafel tijdens je bezoek aan Volendam? Neem de kids dan mee naar Woltje’s Backerij en laat hen genieten van deze leuke kinder activiteit. Natuurlijk brengen jullie ook een bezoek aan het museum bij Woltje’s, waar je terug kunt gaan naar de sfeer van hoe mensen vroeger woonden. Wedden dat je kinderen weer blij naar buiten lopen?

Dagje Volendam op zondag - Rent & Event

Boottocht naar Marken met de Marken Express

Ga je met de kinderen naar Volendam, vergeet dan vooral niet om een bootticket te kopen om te genieten van een geweldige vaartocht naar Marken. Of het nu mooi weer is of wat minder, tijdens een uitje met kinderen in Volendam is een boottocht naar Marken altijd een geweldig idee. Het verlaten of binnenvaren van de havens van Volendam en Marken is al een belevenis op zich. Met de bijzondere traditionele huizen op de kade en de schepen in de haven wanen jullie je bijna in een andere eeuw. Ook het uitzicht op de Gouwzee is geweldig. Je krijgt tijdens de boottocht leuke informatie over deze bijzondere dorpjes en hun rijke geschiedenis. Hebben jullie dorst of trek? Aan boord of aan dek kun je genieten van een lekker drankje of hapje. Als jullie fietsen hebben gehuurd kunnen die zonder problemen mee aan boord. Handig als je een enkele vaartocht wilt maken tussen Volendam en Marken en de rest lekker wilt fietsen!

Wat te doen met kinderen in Volendam? Hier volgen nog meer tips!

Hierboven hebben we een aantal leuke kinderactiviteiten in Volendam belicht. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te beleven in ons dorp en daarbuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan palingrokerij Smit Bokkum en het Palingsoundmuseum? Of een leuke demonstratie in de Cheese Factory, een wandeling door het Volendams Museum of een rondleiding door Volendam met een gids in klederdracht? Stap je op de boot naar Marken, dan zijn daar ook leuke dingen te beleven met kinderen. Het Marker museum bijvoorbeeld is echt een bezoekje waard, net zoals een bezoek aan de vuurtoren of de klompenmakerij. Kortom, er is genoeg te beleven als je een uitje zoekt met kinderen in Volendam en omgeving. We wensen jullie veel plezier!

Parkeren in Volendam

Kom je met de auto naar Volendam dan zijn er diverse mogelijkheden om je auto gratis te parkeren in Volendam. Bekijk hier waar je kunt parkeren.