Fietsroutes Volendam voor een uniek dagje uit

Ontdek de leukste fietsroutes rondom Volendam

Als je de omgeving van Volendam wilt verkennen zijn er diverse fietsroutes die je kunt nemen. Wij hebben een aantal leuke fietsroutes rondom Volendam voor je verzameld

fiets route Volendam

Fietsroute Volendam, Katwoude, Monnickendam, Marken en met de boot terug (17km)

De fietsroute van Volendam naar Marken is verreweg de meest populaire fietsroute van de omgeving Volendam. Deze fietsroute heeft een afstand van ongeveer 18 kilometer en heeft alles waar Nederland bekend om staat op één route. Zodra je Volendam uit fietst kom je een molen tegen. Vervolgens rijdt je via de dijk van Katwoude richting Monnickendam. Gedurende deze route rijdt je langs de kaasboerderij van de familie Willig. hier kun je een gratis bezoek brengen aan de kaasmakerij en de stal met de kalfjes. Vervolgens fiets je de route verder naar Monnickendam. Hier kun je heerlijk lunchen aan één van de vele restaurants aan de haven van dit stadje.

Henri Willig Cheese

Vanuit Monnickendam trap je richting Marken. Terwijl je over de dijk fietst kijk je links uit over de Gouwzee en rechts over de weilanden met de vele paarden en koeien. Als je dichterbij Marken komt zie je bij mooi weer zelfs Lelystad liggen in de verte.

Monnickendam

Eenmaal aangekomen op Marken raden wij je echt aan om de vuurtoren het Paard van Marken te bezoeken voor een paar schitterende foto’s. Fiets vervolgens naar de haven voor een drankje op het terras met uitzicht over de historische haven. Heb je energie genoeg dan kan je terugfietsen, maar het is ook enorm leuk om de Marken Express boot terug te pakken naar Volendam

Volendam Marken Express - Rent & Event

Fietsroute Volendam en Edam (6.5 km)

Heb je minder tijd om te besteden? Neem dan de fietsroute van Volendam naar Edam. Vanuit Volendam pak je zo de fiets richting Edam. De mooiste en mnakkelijkste manier is om de Julianalaan uit te rijden richting de dijk tussen Edam en Volendam. De fietsroute is heel simpel om te nemen maar toch schitterend. Aan het einde van de dijk kom je aan in Edam. Hier tref je een prachtig sluisje aan. Zodra je hier voorbij bent pak je het eerste bruggetje rechts en dan ga je meteen linksaf. Als je deze weg langs het water volgt kom je midden in het centrum van Edam uit. Hier bevinden zich allemaal unieke kleine winkeltjes die je nergens anders aan zult treffen. Vanuit het centrum tref je diverse routes om weer terug te komen richting Volendam.

 

Fietsroute Volendam, Purmerend, Zaanse Schans (48km)

Wil je echt een uitdagende fietstour doen, zet dan koers naar de Zaanse Schans vanuit Volendam. Vanuit Volendam heb je de mogelijkheid om eerst naar Monnickendam te fietsen en dan naar Purmerend. Ook kan je eerst naar Edam gaan om vervolgens de fietsroute naar Neck te pakken. Via Neck rijdt je zo richting de Zaanse Schans.