Gratis parkeren in Volendam

Bekijk hier alle informatie over de parkeeropties in Volendam! In dit artikel ontdek je de verschillende parkeermogelijkheden in Volendam, inclusief gratis parkeren in Volendam, betaald parkeren, parkeerplaatsen voor vergunninghouders, mensen met een handicap, langdurig parkeren, en parkeren bij toeristische attracties. We hebben ook informatie over parkeerplaatsen voor campers en bussen.

 

Opties om gratis te parkeren in Volendam (incl Google Maps link)

Gratis parkeren in Volendam: In Volendam zijn er verschillende gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor zowel korte als langere bezoeken. Enkele van deze locaties zijn:

  • Parkeerplaats Roompot Marinapark (groot parkeerterrein)

Bij vakantiepark Marinapark is het grootste parkeerterrein van Volendam. Met meer dan 300 parkeerplaatsen is dit de beste locatie om je voertuig lang te kunnen parkeren. Op slecht 7 minuten lopen naar het centrum is dit de beste optie om je auto neer te zetten. Let er wel op dat je niet parkeert bij de blauwe zone.

Adres: Strandweg 1, Volendam

Google Maps link: Parkeerterrein Marinapark

  • Parkeerplaats Slobbeland (dichtbij Rent & Event en de haven)

Breng je een bezoek aan Rent & Event, of wil je de dijk en de haven van Volendam bezoeken? Kies er dan voor om je auto neer te zetten bij de parkeerplaats van het Slobbeland. Binnen 5 minuten sta je bij onze winkel en de haven van Volendam. Parkeren is hier gratis.

Adres: Slobbeland 2, Volendam

Google Maps link: Parkeerterrein Slobbeland

  • Parkeerplaats Parallelweg 

Je kunt je auto ook gratis parkeren bij de Parallelweg in Volendam. Hier tref je een groot parkeerterrein in het centrum van Volendam. Wij raden het alleen niet aan om in het weekend hiernaartoe te rijden omdat het dan vrij druk kan zijn op de weg er naartoe. Dit is tevens een busparkeerterrein.

Adres: Parallelweg 2 Volendam

Google maps link: Parkeerterrein Parallelweg

Parkeergarages in Volendam

Parkeergarage in Volendam: In het centrum van Volendam vind je betaalde parkeerplaatsen met uiteenlopende tarieven. Hier zijn enkele populaire locaties:

  • Parkeergarage Havenhof

Wil je je auto veilig neerzetten in een parkeergarage dichtbij de beroemde dijk? Kies dan voor de garage Havenhof. Op slecht een paar minuten lopen sta je op de dijk om een lekker visje te eten. Op zaterdag vind je hier ook een gezellige markt.

Tarief: eerste 30 minuten € 0.50 en daarna elke 60 minuten € 1.00

Adres: Zeestraat 21 Volendam

Google Maps link: Parkeergarage Havenhof

  • Parkeergarage Centrum Volendam

Met 125 plekken om je auto te stallen is dit een prima optie om te parkeren. De garage is goed beveiligd. Let er wel op dat de garage om 21.00 uur sluit! Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de dijk.

Tarief: eerste uur € 1.00 en een dagkaart is € 9.00

Adres: Boegstraat 2A

Google Maps link: Parkeergarage Centrum Volendam 

 

Parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen in Volendam

Parkeren voor mensen met een handicap: In Volendam zijn er speciale parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een handicap. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je beschikken over een geldige gehandicaptenparkeerkaart. Wij raden aan om te parkeren bij Parkeerterrein het Slobbeland. Dit is op slechts enkele minuten lopen naar het centrum van Volendam

Parkeren voor campers in Volendam

Parkeerplaatsen voor campers: In Volendam is er een speciale parkeerplaats voor campers, waar je kunt overnachten en gebruik kunt maken van basisvoorzieningen. Deze bevindt zich op het parkeerterrein van vakantiepark Roompot Marinapark.

  • Roompot Marinapark camperparkeerplaats

Tarief: € 6.- overdag / € 14.- voor een overnachting

Adres: Strandweg 1 Volendam

Google Maps link: Camper Parkeerterrein Marinapark

Parkeren voor bussen in Volendam

Parkeerplaatsen voor bussen: Voor touringcars en bussen zijn er speciale parkeerterreinen beschikbaar in Volendam. Deze parkeerplaatsen zijn meestal gelegen nabij toeristische attracties en zijn bedoeld voor kort parkeren. Enkele busparkeerplaatsen in Volendam zijn:

 

Parkeren voor vergunninghouders in Volendam

Parkeren voor vergunninghouders: In bepaalde gebieden van Volendam is parkeren alleen toegestaan voor vergunninghouders. Dit zijn met name de parkeerplaatsen in het centrum van Volendam.

 

We hopen dat jullie veel plezier beleven in Volendam. Willen jullie ideeën opdoen voor een dagje weg in Volendam? Hieronder vind je een paar tips voor een geweldig dagje uit.

Fietsverhuur Volendam

E-chopper verhuur Volendam

Foto in klederdracht

Marken Express boottocht