Wat is er te doen aan de haven van Volendam?

De haven van Volendam, wat is er te doen? Het is misschien wel de leukste plek van het dorp, waar bovendien altijd van alles te ontdekken en te beleven valt. Dus kom je voor de heerlijke paling, wil je zelf het water op of genieten van de bootjes die aanleggen en juist uitvaren? Het kan allemaal in de haven. Bovendien helpen we je graag een leuk arrangement samen te stellen of een activiteit te boeken. Zo maak je er een bijzondere dag van in Volendam en omgeving, die je bijvoorbeeld vanaf het water kunt gaan verkennen.

lees meer

Ontdek de haven van Volendam

De haven van Volendam, wat is er te doen? Het is misschien wel de leukste plek van het dorp, waar bovendien altijd van alles te ontdekken en te beleven valt. Dus kom je bijvoorbeeld voor de heerlijke paling, wil je zelf het water op of genieten van de bootjes die aanleggen en juist uitvaren? Het kan allemaal in de haven van Volendam. Bovendien helpen we je graag een leuk arrangement samen te stellen of een activiteit te boeken. Zo maak je er een bijzondere dag van in Volendam en omgeving, die je bijvoorbeeld vanaf het water kunt gaan verkennen.

Geniet van de typisch Volendamse uitstraling van de haven en geniet er van de warmte, de gezelligheid en de bijzondere sfeer. Het komt allemaal samen op de ideale locatie, waar je bovendien een aantal leuke activiteiten kunt boeken. Ze hebben allemaal te maken met het water, dat sowieso een belangrijke rol speelt in de historie van het dorp. Dat laten we je graag zien als je ons bezoekt, bijvoorbeeld met een paar momenten in de haven om daar te genieten van het unieke karakter dat je er vindt.

 

100% Volendam

Zowel de inwoners van Volendam als de toeristen komen er graag. En dat is niet zo vreemd, omdat de haven natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met het dorp. Bovendien werd in 2007 Marina Volendam geopend, waardoor je er kunt rekenen op allerlei moderne faciliteiten. Het is er goed geregeld en met meer dan 500 ligplaatsen voor zeil- en motorboten van 6 tot 20 meter lang is er altijd van alles te zien en te doen.

Zowel de jachthaven als het meer traditionele gedeelte zijn fantastisch om te zien. Bovendien kun je in de directe omgeving genieten van een heerlijk verse paling of andere vis. Bezoek de kramen en de restaurants, net als de andere plekken waar je op het terras kunt zitten en geniet van het vaak fijne weer. Het zijn de mooiste momenten in het dorp, waar de haven natuurlijk een belangrijke rol bij speelt.

De haven is 100% Volendams en tegelijkertijd toch heel toegankelijk. Dat betekent dat je er brede steigers vindt, gemaakt van stevig hout dat het toerisme zonder problemen aan kan. Bovendien hebben de boxen een vingersteiger en kunststof stootranden. Het maakt het een veilige omgeving voor zowel de schepen, jachten en andere boten als de bezoekers.

 

Wat is er te doen aan de haven van Volendam

En ben je benieuwd naar wat er te doen in aan de haven van Volendam? Wij helpen je er graag inspiratie voor op te doen, om er een geweldige dag in Volendam van te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de volgende activiteiten en bezienswaardigheden ontdekt:

Fijne sfeer op geweldige locatie

De haven van Volendam is een geweldige locatie, zowel voor activiteiten en arrangementen als om gewoon zelf naartoe te gaan. Dus zoek je naar de beste plek om van de paling en de andere vissoorten te genieten? Of wil je op het terras genieten van wat er op het water allemaal gebeurt?

Je kunt er zelf gaan varen, je laten varen van Volendam naar Marken of bijvoorbeeld op een SUP stappen. Er is op die manier van alles te beleven, zowel actief als op een afstandje en lekker onderuitgezakt. Jij bepaalt waar je zin in hebt en hoe je Volendam en de haven ontdekt. Wij helpen je graag inspiratie op te doen, met wat er hier allemaal mogelijk is.

 

Ontdek de haven van Volendam

Benieuwd wat je in de haven van Volendam allemaal kunt ontdekken? Of zoek je naar een manier om een leuk arrangement samen te laten stellen? We helpen je de ideeën op te doen, kunnen je warm verwelkomen en zorgen ervoor dat je vanuit de haven op een actieve manier aan de slag kunt. Zo heb je een heerlijke dag in en om de haven, net als in de andere delen van dit bijzondere vissersdorp. In Volendam is van alles te beleven, waarbij de haven voor de meeste mensen een heel belangrijke rol speelt.

Bekijk alle andere uitjes in Volendam

Voor elke gezelschap bieden wij weer andere uitjes aan. Zo hebben wij voor groepen de groepsuitjes in Volendam, voor jou en je collega’s de bedrijfsuitjes Volendam. Kom je met vrienden, neem dan een kijkje op vriendenuitjes Volendam. Of wat dacht je van de goedkope uitjes in Volendam!

 

Blijf op de hoogte!

Wil je voortaan op de hoogte blijven van alle uitjes van Rent & Event. Volg ons op Facebook. Hier hebben wij leuke nieuwtjes over onze producten, aanbiedingen en winacties!

 

Veelgestelde vragen

In de haven van Volendam kun je suppen, een sloep huren of met een bootticket meevaren met de Marken Express. En zoek je een catamaran? Ook die is beschikbaar!

Voor de rest kan je heerlijk wandelen aan de haven van Volendam. Bekijk hier wat je nog meer kunt doen aan de haven van Volendam