Experience Volendam

Ontdek meer over de geschiedenis van Volendam
Volendam,
177 beoordelingen

Experience Volendam

177 beoordelingen
vanaf €8.75
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Volendam Experience, beleef de geschiedenis opnieuw

Ken je Experience Volendam al? Het is een geweldige attractie voor bezoekers van alle leeftijden. Met een VR-bril kun je zittend in een boot bekijken én ervaren wat de inwoners van Volendam meemaakten tijdens de Zuiderzeevloed in 1916. De indrukwekkende VR beelden geven een beeld van de heftige storm die Nederland heeft doen besluiten de Zuiderzee af te sluiten en droog te leggen. Je kunt met je VR bril 360 graden rond kijken in het Volendamse verleden. Voorafgaand aan de VR experience krijg je een presentatie van een dame in Volendammer klederdracht. Ze vertelt veel over de traditionele kleding in het verleden en hoe mensen honderd jaar geleden woonden en werkten in Volendam. Je kunt hier tevens een bezoek brengen aan een oud Volendams straatje van honderd jaar geleden. Na afloop kun je in de studio leuke foto’s laten maken van jezelf in klederdracht.

Het verhaal achter de Zuiderzeevloed

Tijdens de Zuiderzeevloed wakkerde na een paar dagen flinke wind de storm aan met een snelheid van ruim honderd kilometer per uur. Omdat het al een aantal dagen stormde had het water van de Zuiderzee al een erg hoog peil bereikt. Deze heftige storm veroorzaakte dan ook veel materiële schade op het eiland Marken, dat met haar lage kades amper beschermd was. Vissersschepen werden op de kade gegooid en een aantal eilandbewoners kon helaas niet meer vluchten. Door de overstromingen vielen maar liefst zestien doden op het eiland. Ook dijken op het vasteland werden volledig weggeslagen in het gebied rond Edam, Broek in Waterland en Durgerdam. Daar stond alles volledig blank.

Foto’s laten maken in klederdracht

Wie Volendam zegt, zegt kledingdracht. Juist daarom is het ontzettend leuk om tijdens dit uitje een foto te laten maken in de bekende Volendamse klederdracht. Experience Volendam beschikt over een fotostudio en een grote eigen collectie handgemaakte klederdracht uit Volendam. Wil je graag in deze mooie klederdracht op de foto, dan kun je kiezen voor prachtige kleding en je omkleden tot authentieke Volendammer. Laat vervolgens prachtige foto’s maken van jezelf met je familie, vrienden of collega’s en kies de mooiste foto uit om mee naar huis te nemen. Natuurlijk zijn de foto’s haarscherp en zul je veel plezier beleven tijdens het poseren en passen. Wil je graag zelf ook foto’s maken met je mobiel? Dat is hier geen enkel probleem!

Let op: Aan een foto in klederdracht zijn extra kosten verbonden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Experience Volendam” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.