Marker Museum

Bezoek het Marker Museum
Marken, Volendam,
200 beoordelingen

Marker Museum

200 beoordelingen
vanaf €3.5
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Breng een bezoek aan het Marker Museum

In het leuke Marker Museum vind je veel interessante informatie over de geschiedenis van Marken. Het museum is een rijksmonument en bestaat uit zes historische woningen in het oude centrum die tegen elkaar aan liggen. Deze huizen werden vroeger gebruikt voor het roken van paling. Je leert er dan ook veel over het vissersleven van Marken. Behalve dat je in dit leuke museum veel leert over de geschiedenis van Marken kun je hier ook lezingen bijwonen, kunstobjecten bewonderen en historische informatie vinden. Wil je meer weten over de klederdracht in die tijd? Bekijk dan de leuke presentatie over de geschiedenis en klederdracht van Marken. In de museumwinkel vind je een leuk aanbod van artikelen als boeken en kaarten.

Wat valt er te zien in het Marker Museum

Het Marker museum bestaat al sinds 1983 en vanaf die tijd toont het een leuke collectie over het leven, werk en de tradities van het voormalige eiland. Een deel van het museum is een huis dat haar oorspronkelijke indeling heeft behouden. Het is een huis van een Marker vissersfamilie uit de negentiende eeuw. Op de wanden vind je veel borden en prenten die karakteristiek zijn voor een woning uit die tijd. Ook het open vuur, de bedstee, de beschilderde kasten en de onderdelen van klederdracht in de spanen dozen geven een goede indruk van het leven van weleer. De leuke collectie geeft een goed beeld van het leven op het voormalige eiland en heeft echt een eigen sfeer.

Over de geschiedenis van Marken

Wist je dat veel bewoners van Marken een achternaam dragen die is vernoemd naar hun beroep op het water? Visser, Zeeman, Schipper of Commandeur bijvoorbeeld. De visserij is altijd een bron van inkomsten geweest op Marken. De Marker vissersvloot kreeg een echte thuishaven op het eiland in 1837. De vloot groeide snel. In 1890 groeide hij uit tot bijna tweehonderd schepen. Toen de aanleg van de afsluitdijk een feit was kwam er echter een einde aan de visserij. Wil je weer weten over de interessante geschiedenis van de visserij in Marken en ook de leuke tentoonstellingen bekijken over de geschiedenis van Marken? Breng dan een bezoek aan dit leuke Marker Museum.

1 beoordeling voor Marker Museum

Martijn

Klein maar leuk om de geschiedenis van Marken te zie
Wees de eerste om “Marker Museum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Vanwege Corona is het Marken Museum tijdelijk gesloten

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.