Workshop Volendams leren praten

Von wie binne jij der ien? Ontrafel de taal van de "Volledammers" in deze workshop Volendams leren praten
Volendam,
26 beoordelingen

Workshop Volendams leren praten

26 beoordelingen
vanaf €19.50
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Workshop leren om Volendams te praten

In onze workshop Volendams leren praten krijg je een leuk inkijkje in de bijzondere taal van de Volendammers. In Volendam praten mensen echt een eigen taal die door buitenstaanders niet is te verstaan. Volendams is niet enkel een dialect met een andere uitspraak. Hier gebruiken mensen geheel eigen woorden met unieke klanken, die je nergens anders in Nederland hoort. Ben je fan van een Volendammer en wil je graag zijn of haar taal leren spreken? Ben je nieuwsgierig naar de taal die hier gesproken wordt en wil je meer weten over de bijzondere eigenschappen van het Volendams? Volg dan deze leuke workshop.

De Volendamse taal

Volendam is eeuwenlang geïsoleerd geweest van andere dorpen. Daardoor is er een unieke taal ontstaan, met invloeden van dialecten uit andere vissersplaatsen in de buurt. Deze geheel eigen taal is nog steeds de gewone omgangstaal van Volendammers. Het is dan ook echt een onderdeel van hun identiteit. Je hoort het Volendams regelmatig als je door het dorp wandelt. De klanken van de taal zijn lastig om te beschrijven en uit te spreken. De grammatica is ook echt anders en ook de zinsopbouw wijkt af van het Nederlands. Volendammers hebben bovendien hun eigen uitdrukkingen. Dat bij elkaar maakt deze taal zo bijzonder.

Volg ook deze leuke workshop

Wil je graag weten hoe de taal van Volendammers in elkaar zit? Wil je graag met de bewoners van ons dorp kunnen praten en begrijpen wat ze zeggen? In de leuke workshop Volendams leren praten krijg je een indruk van onze taal en leer je een basis waarmee je contact kunt maken met Volendammers. Natuurlijk kun je aan het eind van deze leuke workshop een aantal zinnen zeggen en heb je geleerd tot tien te tellen. Daarna kun je lekker de Dijk op en naar de haven en proberen een praatje aan te knopen met de bewoners van het dorp. Misschien is praten nog wat lastig, maar verstaan zal zeker lukken!

 

Hoe werkt de workshop Volendams praten?

De workshop Volendams leren praten duurt ongeveer 1,5 uur en zal gehouden worden in één van de leuke cafes aan de dijk van Volendam. Onder leiding van een rasechte Volendammer die je de taal leert beheersen. Tijdens deze workshop krijgen jullie een drankje dat inclusief de prijs zit. Deze workshop is te boeken vanaf 15 personen vanaf € 19,50 per persoon.

 

Andere leuke uitjes

Mocht je naast dit leuke uitje nog meer willen beleven in dit vissersdsorp dan zijn er tal van andere leuke mogelijkheden. Zo bieden wij tal van leuke bedrijfsuitje in Volendam aan, heb je een keuze uit een teamuitje voor jouw voetbalmaatjes, of vind je leuke uitjes op de pagina over weekenduitjes.

Blijf op de hoogte!

Volg ons op Facebook of Instagram voor leuke aanbiedingen, nieuwtjes en de leukste winacties!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Workshop Volendams leren praten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.