Klompenmakerij Marken

Bezoek de enige met stoom aangedreven klompenmakerij ter wereld!!!
Marken, Volendam, 1-10 personen 10+
142 beoordelingen

Klompenmakerij Marken

142 beoordelingen
vanaf €7.5
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Breng een bezoek aan de klompenmakerij Marken

Klompenmakerij Marken maakt klompen via een door stoom aangedreven machine uit 1913. Dat is best bijzonder, want dit is de enige klompenmakerij ter wereld die wordt aangedreven door een stoommachine. Een bezoek aan klompenmakerij Marken is daarom zeer interessant, want hier kun je nog echt meebeleven hoe klompen op een traditionele manier worden gemaakt. Natuurlijk krijg je tijdens de demonstratie uitleg over de werkende stoommachine. Je ziet bovendien hoe ze hier volgens een honderdjarige traditie van een stuk hout een klomp vervaardigen. Breng je een bezoek aan Marken, dan moet je deze leuke klompenmakerij zeker bezoeken.. Of je nu alleen bent of met een grote groep, je bent hier altijd van harte welkom.

Klompenmuseum vol Oudhollands ambacht

Bij Klompenmakerij Marken kun je niet alleen meemaken hoe op traditionele wijze klompen worden gemaakt. Er is tevens een museum. Dat betekent dat je hier vele wetenswaardigheden kunt ontdekken over dit leuke Oudhollandse ambacht. Je vindt er klompen uit binnen- en buitenland en kunt er ook heel speciale bruidsklompen aanschouwen uit Marken. In de klompenmakerij vind je ook vitrines met oude en speciale klompen en je ziet er de oude huiskamer van de klompenmaker. Wil je graag ervaren hoe klompen aanvoelen en hoe comfortabel ze lopen? Ook dat kan in klompenmakerij Marken. Uiteraard kun je hier ook klompen kopen, in diverse soorten leuke uitvoeringen.

Kom langs bij klompenmakerij Marken

Wil je meer weten over de Nederlandse cultuur? Breng dan een bezoek aan klompenmakerij Marken. Klompen zijn bekende Nederlandse houten schoenen, die hier al eeuwenlang gedragen worden. In Marken zie je ze nog steeds veelvuldig gedragen worden. Het is dan ook één van de bekendste kleding onderdelen uit de Hollande geschiedenis. Klompen beschermen je voeten goed en zorgen voor een optimale ventilatie. Ze lopen bovendien comfortabel en zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Ben je hier toch, neem dan ook eens een kijkje bij de andere leuke Hollandse artikelen. Hier vind je een groot assortiment bruikbare geschenken, voor ieder wat wils. Je kunt hier zelfs zelfgemaakte stroopwafels proeven.

Openingstijden klompenmakerij Marken

Dagelijks geopend van 11.00-18.00.

Hoe kun je Marken het best bereiken?

Naast de klompenmakerij bevindt zich een groot parkeerterrein waar je je auto kunt parkeren. Wil je vanuit Volendam de klompenmakerij bezoeken? Pak dan de Marken Express of huur een fiets of scooter bij Rent & Event

 

Inclusief:

  • uitleg over een werkende stoommachine klompenmakerij
  • kijkje in de oude huiskamer van de klompenmaker

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klompenmakerij Marken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.