Marken Express

Een dagje Volendam en Marken is niet mogelijk zonder de Marken Express. Al meer dan 100 jaar brengen deze schepen u veilig naar de overkant. De boottocht van Volendam naar Marken duurt 30 minuten en is een bezienswaardigheid op zich. Niet voor niets hebben ze "the world famous ferry" op hun borden staan. Van over de hele wereld hebben de bezoekers van Volendam en Marken meegevaren op deze boten. Er zijn verschillende tickets te koop voor de overtocht. Zo is er een zogeheten one way ticket, een retourtje of een combinatie ticket waarbij het mogelijk is om een fiets of scooter mee te nemen aan boord.

lees meer

Rederij Volendam Marken Express

Heb je het over Volendam dan is de rederij Volendam Marken Express een bedrijf dat bij vele mensen opkomt. Al bijna 100 jaar bestaat de veerdienst tussen deze 2 bijzondere toeristische plaatsen. Met schepen als de Ms Jan Smit, de IJsselmeer en de Volendam worden op drukke dagen meer dan 2000 passagiers naar de overkant vervoerd. In de winter overdekt lekker warm binnen en bij mooi weer op het buitendek. Het vriendelijke personeel zorgt voor de extra beleving tijdens de vaartocht.

 

Boottocht Volendam Marken, hoe werkt het?

De boottochten tussen Volendam en  schiereiland Marken varen in de zomer elke 30 tot 45 minuten. Of je nu op Volendam of op Marken wilt opstappen. Wij raden je altijd aan om 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Mocht je moeten wachten dan zijn er in beide plaatsen leuke restaurants met terrassen om even te wachten en een drankje te nuttigen. Tickets kan je via deze website kopen, of ter plekke aan boord. Wel kan er dan een wachtrij zijn. De overtocht duurt ongeveer 30 minuten. Door de ruime boten is er plek voor iedereen. En met name bij een zonnetje zit je heerlijk op het bovendek. De matrozen lopen in de rondte om drankjes aan te bieden vanuit de captains bar.

Geschiedenis van de Volendam Marken Express

Zoals eerder benoemd bestaat de Volendam Marken Express al bijna 100 jaar. Opgericht in 1933. Momenteel is de boottocht meer een toeristische attractie en ideale verbinding tussen de 2 plaatsen. Vroeger was dit niet en was de Volendam Marken Express echt een veerdienst. Inwoners van zowel Volendam en Marken maakte dagelijks gebruik van de vele schepen die onder de rederij vielen. Momenteel beschikken ze over 3 grote boten die elke 30-90 minuten heen en weer varen. In het verleden voeren ze met vele kleinere bootjes. Hierdoor konden er een stuk minder mensen op maar door de vele bootjes was er elke 10 minuten een vertrek.

De kleinere boten zijn helaas allemaal uit de vaart gehaald in de regio van Volendam. Toch varen in Nederland nog enkele van de bootjes in de rondte.

oude boot van de veerdienst Marken Express

oude boot van de veerdienst Marken Express

Vaartijden Marken Express

De Volendam Marken Express kent diverse soorten vaarschema’s. In de maanden Juli en Augustus is het altijd topdrukte in Volendam. Hierdoor zal de boottocht tussen Volendam en Marken frequenter varen. In de 2 drukste maanden zal dit elke 30 minuten zijn. Dit geldt voor zowel vanuit Volendam, als vanuit de haven van Marken. Van Maart tot Juni en September Oktober is het vaarschema erg afhankelijk van de drukte in Volendam en het weer. Je kan er vanuit gaan dat er in de weekenden 3 boten varen (elke 30 minuten) en doordeweeks 2 boten (elke 45 minuten). In de wintermaanden varen de boten meestal elke 45 minuten tussen Volendam en Marken. Bekijk voor meer informatie de actuele vertrektijden van het vaarschema op de website van de Marken Express.

Parkeren Marken Express

Kom je met de auto naar Volendam dan raden wij je aan om deze te parkeren bij het Marinapark. Dit parkeerterrein ligt naast vakantiepark Roompot en is een grote locatie waar je gratis je auto kunt parkeren. Ben je minder goed te been dan is parkeerterrein Slobbeland een betere optie zodat je korter hoeft te lopen. Voor meer informatie omtrent parkeren in Volendam, klik hier.

Mocht je je boottocht in Marken willen starten dan zal je het parkeerterrein meteen aan je linkerhand zien zodra je het voormalig eiland binnen komt rijden.

Fiets mee aan boord tijdens de boottocht Volendam Marken

Tijdens de zomer is het heerlijk om de omgeving van Volendam te verkennen. In de regio zul je vele mooie plekken vinden die het bezoeken waard is. Wil je aan boord je fiets meenemen? Geen probleem. Wel dien je hiervoor een toeslag te betalen. Wij raden je aan om met name in juli en augustus de boot van Volendam naar Marken te pakken ipv andersom. Het is namelijk rustiger om op te stappen in Volendam. Wil je een fiets huren in Volendam? Klik hier voor de fietsverhuur Volendam.

fiets mee tijdens de boottocht Volendam Marken (bron Noord-Hollands dagblad)

fiets mee tijdens de boottocht Volendam Marken (bron Noord-Hollands dagblad)

 

Selecteer hier het bootticket dat je wilt kopen:

Volendam Marken Express enkele reis ticket

Volendam Marken Express retour ticket

 

 

Dagje Volendam

Een bezoekje aan de rederij Marken Express is leuk maar het is nog veel leuker om er een compleet dagje Volendam van te maken. Wij bieden diverse arrangementen aan in Volendam en omstreken. Of je nu met de fiets of scooter in de rondte wilt gaan, of juist een bezoek wilt brengen aan stroopwafel experience Woltje’s?  Ook een foto in klederdracht mag niet missen. Er valt genoeg te doen in het vissersdorp.

10 beste restaurants in Volendam

Nog even een lekker hapje eten na je dagje uit in Volendam? Er zijn genoeg restaurants om wat lekkers te eten. Wij hebben ze voor je onder elkaar gezet. Bekijk nu snel de lekkerste restaurants!