Volendams Museum

Bezoek aan het Volendams museum en leer alle weetjes kennen over dit dorp
Volendam,
48 beoordelingen

Volendams Museum

48 beoordelingen
vanaf €5
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Breng een bezoek aan het Volendams Museum

Een bezoek aan het Volendams Museum mag echt niet ontbreken als je een dagje naar Volendam komt. In dit historische museum leer je op een leuke, speelse manier alles over de geschiedenis van Volendam. Je vindt er een expositie over historische interieurs en ziet de Volendamse klederdracht. Door het bekijken van kunstwerken en leuke oude videobeelden krijg je bovendien een goede indruk van de rijke historie van ons traditionele Hollandse dorp. In dit leuke museum vind je tevens het sigarenbandjes huisje, een echte botter op ware grootte en verschillende scheepsmodellen. Er zijn ook verschillende themavoorstellingen en vaak ook leuke activiteiten.

Wat valt er te zien in het Volendams Museum

Het Volendams Museum is vooral heel leuk omdat het levensechte en authentieke taferelen biedt uit het dagelijks leven van vroeger. Loop door het straatje met authentieke interieurs van woonkamers, een winkeltje en een schoolklasje en waan je in vroeger tijden. Bewonder de Volendamse klederdracht in volle pracht en volg daarmee onze geschiedenis. Breng je een bezoek aan het Volendams Museum, dan ga je natuurlijk ook langs bij het beroemde sigarenbandjes huisje. Hier vind je prachtige mozaïeken van maar liefst 11 miljoen sigarenbandjes, opgeplakt door een Volendamse monnik. Bekijk de vele verzamelde uitbeeldingen van gebouwen, kunstwerken, windmolens en andere typisch Hollande symbolen. Dit wordt een fantastische dag!

Kunstwerken en filmzaal

In de filmzaal van het Volendams Museum komt de geschiedenis tot leven. Hier kun je indrukwekkende beelden zien van Volendam uit de periode 1915 tot heden. Bekijk de leuke filmpjes met authentieke beelden over het leven van vroeger en zie hoe het leven vroeger was.

Journaalfragmenten, privé opnames, videoprogramma’s en documentaires geven een goed beeld van de geschiedenis van Volendam. Leer meer over de gewoonten en gebruiken in het dagelijks leven en zie hoe men vroeger woonde. Behalve de filmzaal zijn ook de kunstwerken interessant. Hier kun je vele Volendamse schilderijen, tekeningen, sculpturen en kunstfotografie ontdekken die vanaf 1800 zijn gemaakt.

Kinder uitjes Volendam

Op zoek naar leuke kinderuitjes in Volendam. Bekijk ze hier allemaal.

Nog meer leuke uitjes in Volendam

Volendam heeft tal van belevenissen te bieden. Lekker rondslenteren door de vele mooie straatjes, of een visje happen op de dijk. Uiteraard mag een foto in klederdracht niet ontbreken tijdens je dagje Volendam. Kom je met je vrienden naar Volendam dan tref je alle informatie op vriendenuitjes Volendam. Breng ook een een bezoek aan onze pagina wat er te doen is in Volendam.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Volendams Museum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.