Dagje Volendam beleven met het hele gezin?

Een dagje Volendam is altijd een goed idee! Het wereldberoemde dorp heeft ontzettend veel te bieden. Dus wat kun je er doen met vrienden, met de kinderen of als je zoekt naar een leuk bedrijfsuitje? Wij helpen je inspiratie op te doen met de leukste uitjes in Volendam en omstreken. Bezoek bijvoorbeeld de Kaasfabriek , het Volendams Museum en de Smit Bokkum Palingrokerij . Of boek een workshop in het dorp, een speurtocht om er doorheen te dwalen of een boottocht om het allemaal vanaf het water te ontdekken. En ontspan daarna met een couplet vis in de haven en een fijn drankje op het terras. Een dagje Volendam is een geweldige ervaring, omdat er van alles te ontdekken valt.

lees meer

Dagje Volendam? Dit is er allemaal te beleven!

Dagje Volendam meemaken? Het wereldberoemde dorp in Nederland heeft ontzettend veel te bieden voor een dagje Volendam en zelfs meerdaagse arrangementen. Dus wat kun je er doen met vrienden, met de kinderen of als je zoekt naar een leuk bedrijfsuitje en een dagje Volendam wilt meemaken? Wij helpen jou met inspiratie opdoen en bieden de leuke activiteiten in Volendam, Marken en omstreken aan!

Volendam events: bezoek bijvoorbeeld de Kaasfabriek, het Volendams Museum en de Smit Bokkum Palingrokerij of de kaasboerderij Henri Willig. Boek een workshop in het dorp of onderneem met de kids een leuke speurtocht in de smalle steegjes. Met de boottocht Volendam – Marken is het dagje Volendam helemaal compleet. Tegelijkertijd kun je de omgeving vanaf het water te ontdekken. Ontspan daarna met een versbereide vis in de Volendamse haven en een drankje op het terras. Een dagje Volendam is een geweldige ervaring omdat er van alles (en door iedereen!) wat te ontdekken valt!

Bekende zangers spotten tijdens je dagje Volendam

De Volendamse haven is bij uitstek een locatie waar bekende zangers te vinden zijn. Jan Smit heeft een eigen restaurant op de dijk van Volendam genaamd Lotje. Die ontdek je aan de zuidkant van de haven. Nick en Simon lopen ook geregeld met het gezin of vrienden door het dorp. De bekende Volendammers hebben allemaal geen sterallures en zijn vrij toegankelijk.

Toch is het vrij bijzonder dat er zo veel bekende zangers zijn. Denk maar eens aan de 3J’s, de BZN-club met onder andere Annie Schilder, Carola Schilder, Piet Veerman en Jan Keijzer. Wie hierin niet mag ontbreken is het zusje van Jan! De enige echte Monique Smit. Wellicht kom je ze spontaan tegen tijdens je dagje uit in Volendam.
Jan Smit

Dagje Volendam: Volendam beleven van maandag tot en met zondag

Ga je een dagje Volendam doen en ben je benieuwd wat daar allemaal te beleven valt? Experience Volendam van maandag tot en met zondag! Elke dag valt er van alles te beleven! Kom je met je partner gezin of is het een familie-uitje? Of je nu actief bezig wilt zijn – zoals een dagje fietsen in Volendam – of het lekker rustig aan wilt doen. Wil je graag een museum bezoeken en meer te weten komen over de Volendammers? Of zoek je naar een manier om je met je handen bezig te zijn tijdens een workshop? Maak het actief, doe het lekker rustig aan of combineer meerdere activiteiten om er een geweldige dagje Volendam van te maken! Trouwens: vanuit Volendam vaar je in 30 minuten met de rondvaartboot naar het schiereiland Marken en dan pik je dit Nederlandse bekende dorp ook nog even mee!

Ontdek Volendam tijdens een leuk dagje uit

 

Dagje Volendam op zondag

Activiteiten op zondag inplannen tijdens jouw dagje Volendam is geen probleem! Er is dan net zoveel te ontdekken als op de andere dagen van de week. Een bezoek aan Volendam is altijd een feest. Ongeacht welke dag je er bent. Houd er wel rekening mee dat het na 18.00 uur in Volendam een stukje stiller is op zondag. Dit komt met name doordat de bezoekers in de vakantieparken op zondag vertrekken uit hun huisjes.

Dagje weg in Volendam bij Marinapark

Dagje Volendam: vakantiepark Marinapark

 

Het leukste dagje uit in Volendam

Benieuwd wat de geheimen van Volendam zijn? Experience Volendam volop en laat een foto maken in de Volendamse klederdracht, bezoek de traditionele musea en ga langs de klompenmaker of bezoek de authentieke winkeltjes. Langs de dijk en op andere plekken in het dorp zul je merken dat de traditionele en ouderwetse sfeer er nog springlevend is. Het is alsof je een andere tijd en wereld instapt, waardoor een dagje Volendam een geweldige ervaring zal zijn.

Pak je het graag actiever aan, door er een spelletje van te maken? Boek bijvoorbeeld een rondleiding met gids in Volendamse klederdracht. Het is het leukste uitje met vrienden, met de familie of als je zoekt naar een bedrijfsuitje met het bedrijf of de afdeling.

Help ons meedenken tijdens het dagje Volendam

Geef ons aan hoe je jouw dagje Volendam graag wilt doorbrengen! Dan helpen wij je ideeën voor verschillende mogelijkheden. Vind je een fietstocht met een e-fatbike leuk of houd je van spelletjes doen? Met onze hulp organiseer je ook in een handomdraai de leukste groepsuitjes

Ga op de foto in Volendams kostuum met korting!

Chantal Jansen, Andre van Duin, Geer en Goor…. Dit zijn slechts enkele van de vele namen die op de foto geweest zijn in Volendam. In de fotostudio’s van Volendam tref je ze allemaal aan in de Volendamse haven en de dijk. Er zijn meerdere aanbieders waar je op de foto kan in Volendamse klederdracht. Hiervoor zal je ongeveer een half uurtje moeten uitrekken. De prijzen liggen overal wel een beetje gelijk.

Door de vele tickets die wij bij Rent & Event verkopen kunnen wij jullie een scherpe korting geven op een foto in kleding Volendam. Wij werken met fotograaf De Boer samen. Deze heeft meerdere fotozaken op de dijk.

foto de Boer in Volendams kleding met korting - Rent & Event

Op de foto in Volendamse kleding met korting

De haven van Volendam

De haven van Volendam is zeer bekend in ons land. Volendam ligt recht tegenover Marken. De haven ligt op slechts 10 minuten lopen van parkeerterrein Marinapark. Dit is het vakantiepark van Roompot als je Volendam binnenkomt. Aan de haven van Volendam vind je de veel souvenirwinkels en fotostudio’s om een traditionele foto in Volendams kostuum te maken.

Volendam is de ideale plek om een visje te eten. Loop je richting hotel Spaander dan tref je daarnaast de Cheese Factory Volendam aan. Een kaas-walhalla vol met lekkernijen. Kortom, alle ingrediënten zijn er voor een leuk dagje Volendam met het gehele gezin.

 

Het Doolhof in Volendam

Wisten jullie al dat Volendam een plekje heeft wat niet heel bekend is maar wel super dichtbij de haven ligt en fotogeniek is? Influencers ontdekken het steeds meer. Als je aan de overkant van Hotel Spaander het steegje inloopt ga je naar beneden. Hier kom je in een echt doolhof. Allerlei verschillende soorten houten huizen staan er door elkaar. De smalle stegen maken dit een echt “doolhof”.

De gele voetgangersbrug is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van het dorp. Ook zijn hier een aantal videoclips van bekende zangers uit Volendam opgenomen.

Verdwaal in het Doolhof van Volendam

het Doolhof van Volendam

Met familie, vrienden en anderen naar Volendam

En vier je het dagje Volendam met de familie, met een groep vrienden of met een ander gezelschap? Bekijk hier een aantal uitjes tijdens je dagje weg in Volendam.

Combineer je dagje Volendam met een hapje of drankje

Aan het eind van de dag lekker met elkaar borrelen, een verse vis eten of samen uit eten? Ook dat kunnen we meteen voor je verzorgen, om het dagje Volendam op een leuke manier af te sluiten. Bespreek de geweldige ervaringen of feliciteer de winnaar van bijvoorbeeld de speurtocht die jullie hebben gedaan. Wij hebben de beste arrangementen samengesteld, voor een herinnering die jullie nog lang bij zal blijven.

 

Bezoek het Doolhof tijdens een dagje Volendam met je vriendin

Bezoek het Doolhof met de kleine houten huizen

 

Dagje Volendam en omstreken

Dus heb je zin in een uitje in dit beroemde vissersdorp? We helpen je zowel dit dorp als de mooie omgeving op een geweldige manier te verkennen. Trek erop uit met de fiets , op een (elektrische) scooter of verken het gebied vanaf het water. En heb je zin in een workshop , wil je een museum bezoeken van het dagje Volendam op een andere manier invullen? Wij helpen je de inspiratie op te doen waar je naar op zoek bent.

Dagprogramma op maat

En wil je een groepsuitje , een bedrijfsuitje of een ander uitje komen beleven? Vertel ons wat je van plan bent, dan helpen wij je met een leuk programma en een voorstel op maat. We beginnen ‘s morgens vroeg of juist lekker laat in de middag. En wil je lekker actief aan de slag of het liever wat rustiger aan doen? Wij kennen de omgeving en weten wat er allemaal te doen is, dus helpen je graag het leukste uitje te organiseren.

Volendam leukste activiteiten, wat is er te doen?

Jaarlijks zijn er een aantal activiteiten in Volendam. De Volendamse kermis is hier verreweg de bekendste van. Vier dagen lang staat het dorp op zijn kop. Alle bedrijven zijn dicht, inwoners nemen vrij van hun werk en vanuit het hele land komen mensen hier naar toe. Meestal is de Volendammer kermis in het eerste weekend van September. Heel Noord Holland is weleens bij de kermis aanwezig geweest.

Minder bekend is Volendammer dag. Minder bekend maar niet minder leuk. Eind juni is de dag voor de Volendammers. Cafes hebben de deuren wagenwijd open en overal is het feest. Aan de waterkant staan de palingrokers en inwoners lopen in klederdracht.

Heb je niks te doen die dag? Kom langs want het is een feest om mee te maken.

 

Edam Volendam. Verken ze beiden in 1 dag

De gemeente Edam Volendam geeft al aan dat Edam en Volendam naast elkaar liggen. Dit is dus ook prima te bezoeken tijdens je dagje Volendam. Edam kent een klein historisch centrum. Er zijn leuke restaurants, een Edam Cheese Museum en natuurlijk de kaasmarkt in Edam. Deze kaasmarkt vind elke woensdag in de zomerperiode plaats.

Voormalig schiereiland Marken, een bezoekje waard

Naast Edam Volendam in één dag kun je er makkelijk een bezoekje aan Marken aan vastplakken. Het voormalig eiland Marken is te bezoeken met de auto, of per boot. Zo vaart de Volendam Marken Express dagelijks om de 30-60 minuten tussen Volendam en Marken. Eenmaal op Marken aangekomen gaat er een wereld voor je open. Het dorp is niet groot maar ik zou er zeker even langs gaan. Geniet van een compleet dagje Volendam Marken!

Groepsuitjes tijdens een dagje Volendam

Niet alleen gezinnen komen naar Volendam. Ook zijn er talloze vriendengroepen, bedrijven en families die langskomen voor een heerlijk dagje uit. Graag geven wij jullie wat leuke tips voor uitjes. Deze vind je op de pagina van onze groepsuitjes, of onder de specificatie hieronder.

 

Bedrijfsuitjes in Volendam

Voor bedrijven zijn er genoeg uitjes te ontdekken. Vaak gaat dit gepaard met een dagvullend programma. Door te kiezen voor een dagarrangement bij Rent & Event wordt je compleet ontzorgt. Wij maken in overleg een bedrijfsuitje op maat incl bijvoorbeeld een lunch of diner. Een Holland Quiz, Volendam Quiz of rondleiding met een gids hoort erbij. Ook een tour buiten Volendam met de E scooter is mogelijk voor grote groepen.

Kortom, een bedrijfsfeest voor een grote groep verzorgen in Volendam zo geregeld door het personeel van Rent & Event.

groepsuitjes - Rent & Event

Bedrijfsuitjes in Volendam, speel met je team samen – Rent & Event

Vrienden en vriendinnenuitje in Volendam

Vele vriendengroepen hebben elk jaar een uitje. Of dit nu een meidenuitje is of een vriendenuitje, er moet wat geregeld worden. Met zijn allen op de elektrische e choppers stappen is altijd goed. De mannen kiezen vaak een uitje met een borrel en vinden een kroegentocht leuk. Terwijl de meiden juist weer gaan voor een lekkere high tea. Conclusie, wij bieden voor elk gezelschap een passend uitje.

 

Familie uitjes en gezinsuitjes in Volendam

Voor hele families is het lastig om een passende belevenis te vinden waar iedereen zich happy bij voelt. Wij hebben hiervoor de ideale oplossing waar iedereen blij van wordt. Door een combinatie van onze elektrische fietsen, de E-fatbikes en elektrische scooters hebben wij voor iedereen een voertuig. Door dit te combineren met een digitale speurtocht door het prachtige Waterland kunnen jullie ook nog eens de strijd met elkaar aangaan!

 

Kinderspeurtocht als ideaal kinderuitje in Volendam

Een ideaal gezinsuitje Volendam ervaar je door de kinderspeurtocht te spelen. Na inchecken ontvang je een routekaart van Volendam waarbij je diverse opdrachten dient te voltooien. De avonturiers nemen je mee op missie. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten loopt er echter wel een boef die graag de boel saboteert. Hij zal proberen om de code te stelen waar jullie zo hard voor gewerkt hebben. Wees slim en zorg dat hij jullie code niet afneemt!

Deze speurtocht is te spelen in Volendam alleen, of Volendam en Marken samen. Hiervoor kunnen jullie de Marken Express boot pakken, of de auto nemen naar de overkant.

Volendam bij slecht weer

Ook met regen is er veel te doen in Volendam. De dijk is niet al te lang dus alles is op loopafstand. De volgende leuke activiteiten zou je binnen kunnen doen als het slecht weer in Volendam is. Een bezoekje aan de Cheese Factory Volendam, het maken van een foto in Volendams kostuum voor een heerlijke volendamse belevenis en een bezoek aan stroopwafel experience Woltje’s. Ook een bezoek aan de bowlingbaan is uiteraard overdekt en prima te doen bij slecht weer.

Goedkoop dagje Volendam

Heb je een laag budget dan is een dagje Volendam geen probleem. Zo bieden wij een dagje Volendam arrangement voor weinig geldt aan. Dit pakket bevat vele producten die je kunt verspreiden over meerdere dagen.

Waar kan ik het beste mijn auto parkeren tijdens ons bezoek?

Kom je met de auto naar Volendam toe dan zijn er vele mogelijkheden om je auto te parkeren. Om veel tijd en irritatie te besparen hebben wij een artikel geschreven over het gratis parkeren in Volendam. Ja je leest het goed! In Volendam is er nog de mogelijkheid om gratis je auto te parkeren. En dat op slechts een aantal minuten lopen naar de beroemde dijk van dit mooie vissersdorp met haar bekende zangers en zangeressen.

Wat is er te doen in Volendam?

Bekijk onze pagina over wat te doen in Volendam voor de leukste tips voor een dagje uit.

Hoogste Tripadvisor rating

Al vele tevreden klanten zijn bij ons langs geweest. Dit is terug te vinden op vele reviewsites. Hier zijn wij uiteraard heel trots op en dit willen wij graag met jullie delen. Bekijk de fijne onafhankelijke reacties van onze gasten op Tripadvisor. Wie weet raken jullie hierdoor geïnspireerd en komen snel bij ons langs voor een leuk uitje.

Wij zijn in elk geval trots op de positieve verhalen van jullie voorgangers.

 

Meer informatie nodig over een dagje weg in Volendam?

Rent & Event heeft vele jaren ervaring en samenwerkingen in de regio. Hierdoor kunnen wij jullie overal in adviseren. We willen dus ook graag advies geven voor al jullie vragen. Schroom dus niet om ons te contacten met jullie vragen. Dit kan via telefoonnummer 0299396980 of door ons te mailen op info@rent-event.nl

Veelgestelde vragen

Activiteiten in Volendam zijn er voor ieder budget. Boek onze complete arrangementen of wandel bijvoorbeeld door het voordelige Volendams Museum en de Volendam Experience. Bekijk hier alle leuke activiteiten in Volendam

In het centrum van Volendam zijn de meeste winkels open op zondag. Hierdoor kan je elke week lekker komen winkelen op een lekker visje eten aan de gezellige dijk.

De Volendam-Marken Express boot vaart ook elke zondag. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om de boot naar Marken te pakken.

In de zomer zijn de winkels meestal open van 10.00 uur tot 18.00 of 19.00 uur. In de winter zijn ze vaak wat eerder dicht.

De winkels gelegen aan de Haven van Volendam zijn geopend op zondag. Dit is het meest toeristische gedeelte van Volendam. Omstreeks 10.00 uur gaan de winkels open en de meeste sluiten rond 18.00/19.00 uur. In de winter sluiten ze vaak wat eerder.

 

Gratis parkeren in Volendam

1. Marinapark parkeerterrein, het meest gebruikte en bekende parkeerterrein van Volendam is het Marinapark. Naast vakantiepark Roompot Marinapark bevindt zich een groot parkeerterrein waar je gratis je auto kunt plaatsen. Let op, het eerste gedeelte van het parkeerterrein is voor maximaal 3 uur met een blauwe schijf. Vanaf hier is het slechts 10 minuten lopen richting de dijk en de haven van Volendam. Adres Pieterman 1, Volendam

2. Slobbeland parkeerterrein, ben je wat slechter ter been en wil je toch gratis parkeren dan raden wij je aan om te parkeren bij parkeerterrein Slobbeland. Dit kleine parkeerterrein ligt op slechts 300 meter afstand van de haven. Nadeel is wel dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Parkeer hier dus niet je auto als je goed ter been bent. Hierdoor voorkom je dat de plekken bezet zijn en mensen die slecht ter been zijn dus geen plek meer hebben. Als je Slobbeland 2 intoetst in Google Maps kom je er zo.

We hopen alvast dat je een leuk dagje uit hebt met je gezin of vrienden in Volendam. Enjoy en veel plezier!!!!

Voor kinderen valt genoeg te beleven. Wat dacht je van een kinderspeurtocht tijdens je dagje Volendam? Of breng een bezoek aan de stroopwafel experience of palingrokerij museum. Bekijk alle uitjes met kinderen.

Het arrangement in Volendam is er voor ieder budget. Vertel ons wat je van plan bent of wilt doen, dan doen we je een vrijblijvend aanbod voor een scherpe prijs.