Palingsound museum Smit Bokkum

Bezoek het palingsound museum en vind alle troffeen van BZN, Jan Smit, the Cats en nog vele vele anderen
Volendam,
173 beoordelingen

Palingsound museum Smit Bokkum

173 beoordelingen
€1.75 €1.75
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Het palingsound museum Volendam

Wil jij het Palingsound museum in Volendam bezoeken? Een goed idee! In dit leuke museum vind je een overzicht van honderd jaar muziekgeschiedenis in Volendam. Je krijgt hier een goed idee van de oorsprong van deze bijzondere muziek door een speurtocht te maken naar de karakteristieke sound. Zo leer je meer over de diverse zangers en zangeressen, bands en muzikale families die uit Volendam komen. Waarschijnlijk ken jij ze wel: The Cats, BZN, Piet Veerman, Jan Keizer en Maribelle. Hun klassieke en typisch Nederlandse muziekstijl is altijd populair geweest en kun je nog steeds veel horen op de Nederlandse radiozenders.

Wat is de palingsound?

De palingsound is een term die is verzonnen door discjockey Joost den Draaijer. Naam van het museum is daar natuurlijk direct van afgeleid. De gekozen term palingsound heeft uiteraard te maken met de palingvisserij en palingrokerij in Volendam. Ook de glad klinkende muziek is echter aanleiding geweest om deze term te gebruiken. De Volendamse muziek is in ons land erg populair. Wist je dat de meeste hits uit de Nederlandse top veertig gescoord zijn door onze eigen Volendammers en niet door Abba, Madonna, Michael Jackson, de Beatles of Rolling Stones? De Volendamse muziek boekt al veertig jaar lang internationale successen en dat is echt bijzonder. Daarom is een bezoek aan dit museum echt de moeite waard.

Meer informatie over het Palingsound museum

Het Palingsound museum vind je op de zolder van het alom bekende restaurant Smit Bokkum. Bij dit uitstekende restaurant vind je tevens een demonstratie van de palingrokerij van eigenaar Jan Smit. Je kunt bij dit leuke restaurant ook een drankje nuttigen op het gezellige terras aan zee. In de tuin bij Paviljoen Smit Bokkum vind je ook een aantal werken van kunstenaar Rob Cerneüs uit Monnickendam. Zijn kunstwerken bestaan uit brons en steen en hebben een terugkerend element: “warmte en tederheid”. Je vindt zijn kunstwerken in talloze gemeenten in de omgeving en ze bieden een unieke kijk op de wereld. Kortom, bij het palingsound museum is veel te beleven!

Tip: dit museum is prima te combineren met een rondleiding bij de palingrokerij van Smit Bokkum of een rondleiding met gids in Volendam.

 

Andere leuke uitjes in Volendam

Naast het Palingsound museum in Volendam is er uiteraard nog heel veel te beleven. Bekijk ook eens onze andere pagina’s met leuke uitjes in Volendam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Palingsound museum Smit Bokkum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.