Woltje’s backerij stroopwafel

Volendam, 1-10 personen 10+
101 beoordelingen

Woltje’s backerij stroopwafel

101 beoordelingen
vanaf €7.50
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

 • Al vele tevreden klanten gingen je voor
 • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
 • Digitale ticket
 • Directe bevestiging van je boeking

Woltje’s stroopwafel experience in Volendam

Een bezoek aan Woltje’s Backerij in Volendam is een aanrader voor iedereen die naar Volendam komt. Niet alleen omdat hier veel bijzonders te beleven valt, maar vooral omdat er veel lekkers te vinden is. Woltje’s Backerij is geen gewone bakkerij, maar een authentieke stroopwafel bakkerij. Je vindt er behalve de winkel ook de bakkerij zelf, waar je demonstraties kunt bijwonen. Er is bovendien een leuk museum waar je helemaal terug kunt gaan naar de sfeer van hoe mensen vroeger woonden. Je vindt Woltje’s Backerij aan de haven in Volendam, midden op de dijk, waar je vele andere interessante bezienswaardigheden vindt.

De stroopwafels van Woltje’s Backerij

De Backerij van Woltje in Volendam is vooral bekend om haar stroopwafels, die worden gemaakt volgens een aloud recept dat al sinds rond 1853 wordt gebruikt. Ontdek het verhaal van Woltje’s Backerij, een bijzonder verhaal over een speciale, Volendamse vrouw. Zij maakte kennis met de Hollandse stroopwafel en besloot dat zij dat véél beter kon. Zo ontstond de Volendamse wafel, die écht anders is dan de ‘gewone’ stroopwafel. Bij Woltje’s Backerij vind je ook heel veel andere soorten wafels, bijvoorbeeld wafels met chocolade en wafels bedekt met grote stukken karamel. Hier worden ook speculaaswafels gemaakt, honingwafels en overheerlijke chocowafels. Kortom, als je naar Volendam gaat, sla dan Woltje’s Backerij zeker niet over!

Demonstratie en museum Woltje’s Backerij

Wil je graag weten hoe die stroopwafels gemaakt worden, breng dan een bezoek aan de dagelijkse demonstratie. Hier wordt uitgelegd hoe de wafels worden gemaakt en kun je ze bovendien zelf proeven. In Woltje’s Backerij kun je niet alleen overheerlijke stroopwafels krijgen, maar ook heel veel andere lekkernijen. Chocolade bijvoorbeeld, speculaas en ijs. Hier vind je bovendien souvenirs van het gezellige Volendam. Ga je naar de eerste verdieping, dan vind je zelfs een echte Droste Chocolade experience. Ben je gek op chocolade, dan moet je daar zeker naartoe. Woltje’s heeft ook een eigen museum. Daar vind je een leuk woonhuis met een slaapkamer en een keuken, helemaal nagebouwd volgens de leefgewoonten van het oude Volendam.

Leuke kortingen voor bezoekers

Bezoek de demonstratie in Woltje’s Backerij in Volendam (max. 20 personen), proef een vers gebakken stroopwafel.

Starttijden van de demonstratie

Heb je een ticket via deze site gekocht dan geeft het personeel van Woltje’s met alle liefde een demonstratie Stroopwafel bakken. Deze demonstraties zijn dagelijks op de volgende tijden:

 • 10.30
 • 11.00
 • 12.00 ( niet op vrijdag)
 • 15.30
 • 16.30
 • 17.00

Dagje Volendam

Ben je op zoek naar andere leuke uitjes in Volendam? Kijk dan even bij onze pagina Dagje Volendam naar overige leuke uitjes.

Parkeren in Volendam

Kom je met de auto naar Volendam? Bekijk hier waar je gratis kunt parkeren.

Inclusief:

 • vers gebakken stroopwafel
 • kortingsbon voor uw aankopen in de winkel van Woltje
 • demonstratie van het stroopwafel bakproces
Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-16:30
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.