Volendam, waar staat het bekend om?

Volendam, wat moet je weten? Graag vertellen wij je kort over alles wat met Volendam te maken heeft. De geschiedenis, de tradities en de beroemdheden. En uiteraard wat er allemaal te bleven valt. En dat is een hele hoop.

Boek nu

Volendam, wat moet je weten?

Graag vertellen wij je kort over alles wat met Volendam te maken heeft. De geschiedenis, de tradities en de beroemdheden. En uiteraard wat er allemaal te bleven valt. En dat is een hele hoop.

De geschiedenis van Volendam

Volendam heette oorspronkelijk Folle(n)dam. Veel Volendammers noemen hun dorp dan ook nog steeds zo. Volendam heeft bestaansrecht te danken aan het stadje Edam. In 1357 hebben de boeren bewoners van Edam een waterverbinding gegraven.

De oude haven van Edam werd dichtgemaakt met een Dam en langzaam aan ontstond Volendam.  Vissers trokken naar de dam waardoor Nederlands bekendste vissersdorp tot leven kwam.

Klederdracht in Volendam, dragen ze het nog?

Je kent het vast wel, die foto in klederdracht op de schoorsteenmantel bij een familielid. Breng je een bezoek aan Volendam dan mag zo een typische foto in Volendams kostuum niet ontbreken. De meeste bekende Nederlanders hangen in de etalages van één van de vele fotostudio’s die je op de dijk kan vinden.

Waarom is de Volendamse kleding zo beroemd?

De bekende kleding in Volendam is iets wat je overal terug ziet komen in het dorp. Gidsen geven rondleidingen in de kleding, in souvenirswinkels hebben ze de kleding aan. Maar ook zie je vele schilderijen hangen met Volendammers in de typische Volledamse klederdracht. En juist die schilderijen hebben Volendam beroemd gemaakt.

Wil je zelf op de foto staan? Klik hier om je kaartjes met korting te kopen.

foto volendamse klederdracht

foto volendamse klederdracht

Hotel Spaander, het hotel van de schilderijen

In 1854 stond er aan de waterkant het cafe van Pieter Steur (bekende Volendamse naam). In 1881 was het meneer Leendert Spaander die er een hotel vestigde. Hotel Spaander was geboren. Leendert was dol op kunst en nodigde schilders vanuit de hele wereld uit om naar zijn hotel te komen.

Voor de vele buitenlanders was Volendam een attractie op zich.

De kunstenaars schilderden de inwoners van het dorp op het witte doek. Niet alle schilders hadden genoeg geld om de overnachtingen in het hotel te betalen. Om meneer Spaander te compenseren gaven ze vaak een schilderij cadeau. De mooiste schilderijen werden opgehangen door het gehele hotel.

De kunstwerken en de familie schilder

Na het overlijden van Leendert Spaander nam zijn dochter het hotel over. Hierbij zaten ook de vele kunstwerken. Deze zijn altijd binnen de familie gebleven en fungeerden een ware toeristische trekpleister voor de vele nationale en internationale bezoekers van het hotel.

Beroemde bezoekers van hotel Spaander

Nadat de lokale inwoner Eddy Guyt een bezoekje bracht aan de zolder van hotel Spaander vond hij een gastenboek van vroeger. Hieruit bleken de grootsten der aarde in het hotel te hebben geslapen. Zo hebben Franklin D Roosevelt, Keizer Wilhelm van Oranje, en koninginnen Wilhelmina en Emma er geslapen. Ook Walt Disney is een nachtje wezen logeren in het hotel.

Naast deze beroemdheden is de lijst met gasten van het hotel uiteraard nog vele male langer. Denk aan premier Balkenende, Fanny Blankers Koen, Mohammed Ali en Johan Cruijff.

Hotel Spaander Volendam

Herrie in de keuken en hotel Spaander

In 2015 stond het hotel nogmaals op de kaart vanwege het tv programma “herrie in de keuken” van Herman den Blijker. Herman had een pittige klus te klaren om het hotel weer een upgrade te geven en naar een beter niveau te trekken. Dit leidde tot hilarische taferelen tijdens de vele discussies met de eigenaren.

De botters uit de haven

Loop je langs de haven dan zie je een aantal houten schepen liggen. Ook wel “botters” genoemd. Gebouwd begin 1900. Ze zijn met name te herkennen aan het nummer aan de zijkant. Dit begint altijd met VD.

Deze botters zijn cultureel erfgoed en trots van het dorp. Niet voor niets zetten een groep vrijwilligers zich in om de botters te onderhouden. De botters, ook wel kwakken genoemd varen nog steeds.

In 2022 zal er een nieuwe scheepswerf klaar zijn waar de boten onderhouden worden door medewerkers van Stichting Odeon.

Volendam en de sport

Op sportief niveau is Volendam altijd zeer aanwezig geweest. De rijke sportgeschiedenis heeft tal van sporten gekend. Zo staat de handbal vereniging hoog in het vaandel, heb je uiteraard FC Volendam. En kent Volendam een schaats en tennis geschiedenis.

Voetbalclub FC Volendam

Voetbalclub FC Volendam is opgericht in 1977 en was voorheen onderdeel van voetbalclub RKSV. De club met momenteel Wim Jonk als trainer heeft meerdere malen meegedaan aan de KNVB beker en de eredivisie. Het behaalde zelfs tweemaal de finale van de KNVB beker. De 6e plaats in de eredivisie in 1989/90 en 1992/93 was het hoogst haalbare wat de Volendammers kwamen te staan.

Bekende oud spelers van FC Volendam

Een aantal bekende Volendamse voetballers zijn: Gerrie en Arnold Muhren, Wim Jonk, Dik Tol, Andre Ooijer.

Fc Volendam

Muziek en Volendam

Zeg je Volendam dan zeg je muziek. Het is onbekend wat er in de waterleidingen stroomt, maar het zorgt er wel voor dat er vele gouden keeltjes rondlopen. Iedereen kent ze wel. The Cats, BZN, Jan Smit, Nick en Simon en de 3j’s.

De palingsound

De Volendamse palingsound, kenmerkend voor het geluid dat ze maken. Elke inwoner wordt ermee opgegroeid en kent de liedjes uit hun hoofd. Stap de kroeg binnen en iedereen zingt uit volle borst mee.

Kermis in Volendam

Elk jaar in de eerste week van september staat het gehele dorp op zijn kop want dan is het kerremus! Althans zo noemen de bewoners het. Vier dagen lang neemt iedereen vrij van werk en gaan massaal de dijk op.

Alle kroegen zitten propvol en de inwoners zingen uit volle borst de kermisliedjes die door plaatselijke artiesten zijn bedacht. Het maakt niet uit wie je spreekt maar iedereen kent ze.

Traditioneel is het op vrijdag bedrijvendag. Grote bedrijven huren bepaalde cafés af om hun personeel te trakteren voor een jaar lang hard werken. Niet zal bespaard blijven en ze gaan door tot het laatste liedje.

Op maandag, de laatste dag van de kermis beginnen ze vroeg. Hoe vroeg vraag je je dan af? Sommigen wel al om 06.00 uur in de ochtend. Hoewel het feest jaren geleden doorging tot de middag is het tegenwoordig normaal als je op maandagavond nog iedereen ziet hossen op de bekende dijk.

Jan Smit

Volendam in het nieuws

Meerdere malen is het dorp in het nieuws gekomen. Helaas niet altijd even positief maar we willen het toch benoemen. Ook al was het soms tragisch, het heeft de inwoners wel sterker gemaakt.

Het huilende Maria beeld

Het is 1997 als Nederland vol verbazing reageert op het nieuws dat er een huilend beeld van Maria staat in Volendam. De inwoners zijn voornamelijk Katholiek en zijn in schok. Hun beeld heeft rode tranen. Bij nader onderzoek is gebleken dat het mensenbloed was en dus om een grap ging.

huilend Mariabeeld

Drugsboot de jacht op de Lammie

Het is 1974, drugs is niet heel bekend in Nederland. Toch zit de marine achter een visserskotter na met daarop tien ton hasj. Bij Scheveningen schieten ze op de kotter waardoor deze zinkt. De opvarenden worden gearresteerd vlak voordat het schip zinkt. Bij nader onderzoek blijkt dat Johan S, één van de hoofdverdachten is.

De nieuwjaarsbrand in het hemeltje

Het is oud en nieuw 2001 en enorm gezellig in het hemeltje. Een bekend café bovenaan de dijk. In hetzelfde pand is ook de blokhut.

Vlak na nieuwjaar steekt iemand sterretjes aan waardoor de kerstversiering in de brand vliegt. Onmiddellijk lijdt dit tot een grote steekvlam en felle maar korte brand.

Doordat er te veel klanten binnen waren en het opeens zeer heet werd vielen er meer dan 250 gewonden en 14 doden. De brand heeft een heftige impact op de inwoners en rest van Nederland gehad.

De haven en de vele winkels en kroegen

Het hart van het dorp is toch echt wel de haven. Hier komt iedereen samen. Of het nu de chinese toeristen zijn die met een camera om hun nek lopen. Of de bewoners die hun wekelijkse (of dagelijkse) rondje lopen over de dijk.

Dit dorp kent vele fotostudio’s waar men vanuit de hele wereld naartoe komt. Ook de gezelligheid en nuchterheid van de bewoners trekken de aandacht. Slenterend tussen de vele nationaliteiten loop je van het noordeinde zo naar het zuideinde. Een kort stukje maar toch wilt iedereen het ervaren.

Wist je dat er in hoogtijdagen zelfs meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar een bezoekje brachten aan het dorp?

haven van Volendam

haven van Volendam

Rederij Volendam Marken Express

Sta je bovenop de dijk en kijk je naar de overkant dan zie je Marken liggen. Dit voormalige schiereiland kun je bereiken door de auto te pakken en via Monnickendam er naartoe te rijden. Een veel leuke optie is om de Marken Express te pakken. Al bijna 100 jaar bestaat deze veerdienst.

Voorheen met bijna 30 kleine bootjes, tegenwoordig nog maar met 3 grote boten.

Waarbij de rederij vroeger echt bedoeld was voor de inwoners, is het inmiddels een toeristische trekpleister geworden. Busladingen vol stappen aan boord om koers te zetten voor een 30 minuten durende vaartocht.

dagarrangement volendam en marken - rent & event

Marken Express

Wil je een keer meevaren met de Marken Express? Hier kun je je bootticket kopen.

Volendams museum

Helaas niet gelegen op de dijk maar toch de moeite waard om te bezoeken is het Volendams museum. Wij kunnen je alles over de geschiedenis vertellen, maar de medewerkers (vrijwillig) van het museum weten je pas echt alles te vertellen. Deze medewerkers werken er niet om geld te verdienen, maar ze willen jou alles uitleggen met passie.

In het museum vind je van alles over de kleding, de historie en de leefwijze van vroeger. Meest bijzondere is misschien wel het sigarenbandjes gedeelte. Meer dan 11 miljoen stuks sigarenbandjes zijn er in mozaïek vorm geplaatst. Doe dat maar eens na.

Overige leuke uitjes

Wil je een dagje Volendam bezoeken dan zijn er naast de benoemde uitstapjes nog vele andere leuke dingen te beleven. Bij Rent & Event geven wij je graag de beste adviezen. Wil je samen met kinderen het dorp ontdekken dan raden wij aan om deze speurtocht voor kinderen te spelen.

Liever iets van de omgeving ontdekken? Kies voor een fietsarrangement of scooterarrangerment, Dit totaal pakket is inclusief een boottocht en bezoek aan de stroopwafel experience Woltje’s backerij. Bekijk hier verder de andere activiteiten en bedrijfsuitjes in Volendam.

Hotels en vakantieparken

Vakantiepark Roompot Marinapark

Bij binnenkomst zie je het meteen al. De typische huisjes in Waterland stijl. Dit is vakantiepark Roompot Marinapark. De voornamelijk 6 tot 8 persoonshuisjes zitten bijna het gehele jaar vol en trekt vele bezoekers naar het dorp.

Hotel van der Valk Volendam

Het hotel van der Valk Volendam bevindt zich net buiten Volendam. Het hotel kenmerkt zich door het vriendelijke personeel en typische van der Valk stijl. Voorheen werd dit ook wel motel Katwoude genoemd.

Landal Volendam

Sinds 2000 is er een nieuw maar kleinschalig vakantiepark bijgekomen, Landal Volendam. Met ongeveer 35 huisjes is het qua grootte niks vergeleken met Roompot Marinapark. Qua ligging ligt het net iets dichterbij de oude haven.

Parkeren in Volendam

Wil je na het lezen van de stuk een bezoekje brengen aan het vissersdorp? Wij raden het zeker aan! Kom je met de auto dan hoef je op de meeste plekken geen parkeergeld te betalen. Wil je dus je auto gratis neerzetten? Klik hier om te zien waar je gratis kunt parkeren.

Fietsen huren in Delft voor groepen

Fietsverhuur in Alkmaar voor jullie uitje
58 beoordelingen
vanaf €15

Fietsen huren in Alkmaar voor groepen

Fietsverhuur in Alkmaar voor jullie uitje
67 beoordelingen
vanaf €15

De alleskunner uitje op locatie

De alleskunner, het meest geboekte bedrijfsuitje van dit moment
95 beoordelingen

Gezinsuitje in Volendam

Ontdek de leukste gezinsactiviteiten in Volendam en omgeving
79 beoordelingen
€20 €17.50

Weekendje Volendam

Plan jouw perfecte weekendje weg in Volendam: tips en ideeën
264 beoordelingen
€12 €10
Populair

Elektrische fiets huren incl boottocht en foto in klederdracht

Elektrische fietsverhuur incl een boottocht en foto in Volendams kostuum
233 beoordelingen
€46.50 €42.50

Elektrische fiets huren incl lunch en foto in klederdracht

Elektrische fietsen huren incl lunch en foto in klederdracht
146 beoordelingen
€49 €44.50

Fiets huren incl boottocht en foto in klederdracht

Fietsverhuur incl een boottocht en foto in Volendams kostuum
259 beoordelingen
€34 €32.50

Arrangement Dagje Volendam en Marken

Inclusief: Koffie met gebak, retour bootticket, foto in klederdracht
56 beoordelingen
€33.50 €29.50

Personeelsfeest Volendam

Bekijk alle tips voor een ideaal personeelsfeest in Volendam
235 beoordelingen
€15 €17.50
Populair

Dagje Volendam en Marken met kinderen

Incl: koffie en gebak, foto in klederdracht, stroopwafel experience, retour ticket boot en kinder [...]
337 beoordelingen
€46 €39.50
Populair

Dagje Volendam met kinderen

Incl: koffie en gebak, foto in klederdracht, stroopwafel experience en kinder speurtocht
352 beoordelingen
€32.50 €29.50

SUPER DEAL E-fatbike arrangement Volendam

E-fatbike totaal arrangement vanuit Volendam
123 beoordelingen
€71.50 €65.00

Foto in klederdracht arrangement

Incl: kopje koffie met gebak, foto in klederdracht
15 beoordelingen
€17.50 €16.50

Fiets huren incl lunch en foto in klederdracht

Fietsverhuur incl lunch en foto in klederdracht
385 beoordelingen
€39 €34.50

Uit met kinderen in Volendam

Incl kinderspeurtocht, bezoek stroopwafel experience, foto in klederdracht, koffie en appelgebak
174 beoordelingen
vanaf €29.50

Groepsuitje Volendam en Marken

Incl: foto in klederdracht, lunch, boottocht naar Marken en een rondleiding met gids
210 beoordelingen
€51.50 €46.50

Groepsuitje Typisch Volendam

Incl: foto in klederdracht, koffie en gebak, rondleiding Volendam, bezoek palingrokerij, lunch
246 beoordelingen
€51.50 €47.50

Fietsen huren voor de Formule 1 Grand Prix

Fietsverhuur voor de Formule 1 in Zandvoort
48 beoordelingen
vanaf €15

Fietsverhuur voor schoolkamp

fietsen huren voor een schoolkamp
96 beoordelingen
vanaf €7.50

Enjoy Volendam Package

The best deal to discover Volendam and Marken on an elektrical bike
25 beoordelingen
vanaf €42.50

Kids bike rental Volendam

Children bicycle rental Volendam
129 beoordelingen
vanaf €15
Special Offer

Elektrische fiets huren in Volendam

Huur je elektrische fiets in Volendam natuurlijk bij Rent & Event
198 beoordelingen
€35.00 €32.50
Uitgelicht

Fiets huren in Volendam

Fietsen huren in Volendam
129 beoordelingen
vanaf €15

Fietsverhuur Zaanse Schans

12 beoordelingen
vanaf €15

Marken Express bootticket retour

Wil je Marken bezoeken? Neem dan een retour ticket voor de Marken Express.
153 beoordelingen
vanaf €16.50

Marken Express enkele reis bootticket

Boek je Marken Express enkele reis bootticket hier
212 beoordelingen
vanaf €10
Populair

E-bike huren in Volendam

Huur je e-bike vanuit de Haven van Volendam en zie hoe mooi de omliggende dorpjes zijn
198 beoordelingen
€35 €32.50

Bike rental Volendam

Bicycle rental Volendam
129 beoordelingen
vanaf €15

E-bike rental Volendam

Rent an e-bike from the harbour in Volendam
98 beoordelingen
€35 €32.50

Fatbike rental Volendam

Elektrical fatbike rental Volendam
72 beoordelingen
€59.50 €39.50

E-chopper rental Volendam

E-chopper rental Volendam
395 beoordelingen
€59.50 €35
Populair

Help de directeur is ontvoerd!

Spannendste uitje voor groepen
375 beoordelingen
vanaf €44.50

Kids bike rental Monnickendam and surroundings

Bike rental in Monnickendam and other villages
129 beoordelingen
vanaf €20

Bike rental Monnickendam and surroundings

Bike rental in Monnickendam and other villages
129 beoordelingen
vanaf €15

E-Bike rental Monnickendam and surroundings

E-Bike rental in Monnickendam and other villages
129 beoordelingen
vanaf €32.50
Special Offer

SUPER DEAL E-chopper arrangement Volendam

E-chopper totaal arrangement vanuit Volendam
123 beoordelingen
€76.50 €65.00

Bike rental for groups in Amsterdam

154 beoordelingen
€17.50 €15
Populair

E-fatbike huren in Volendam

E-fatbike verhuur Volendam, ook voor grote groepen
72 beoordelingen
€44.50 €39.50

Sloepengame

Strijd in teams tegen elkaar tijdens de sloepengame
77 beoordelingen
vanaf €47.50
Populair

Elektrische scooter huren in Volendam – Nummer 1 uitje

Boek je electrische scooter tour voor een heerlijk uitje!
653 beoordelingen
€59.50 €39.50
Populair

E-chopper huren in Volendam – Nr 1 uitje

E-choppers verhuur Volendam, ook voor grote groepen
395 beoordelingen
€49.50 €39.50

Hilarische Crazy Foute Bingo

Wees voorbereid: de tranen rollen over je wangen tijdens de Crazy Foute Bingo
84 beoordelingen
vanaf €25
Populair

Schoolreisje Volendam – nummer 1 uitje exclusief voor scholen

Een typisch Hollands schoolreisje waar zowel educatie als entertainment hoog in het vaandel staan!
8 beoordelingen
vanaf €12.50

Fiets en BBQ vaart Almere

Geniet van de indrukwekkende architectuur in Almere centrum en ga dwars door de natuurgebieden de [...]
8 beoordelingen
vanaf €82.50

E-Fatbike tour Amsterdam in English

Bike tour on a cool E-Fatbike in Amsterdam
24 beoordelingen
vanaf €32.50

E-Fatbike tour Amsterdam

Fietstour op een stoere E-Fatbike door Amsterdam
31 beoordelingen
vanaf €32.50

Knaap bikes huren voor groepen in heel Nederland

Onze haal en breng service kan grote aantallen E-choppers door heel Nederland bezorgen.
99 beoordelingen
vanaf €29.50

Expeditie Robinson

77 beoordelingen
vanaf €24.50

KNAAP bike kopen

185 beoordelingen
vanaf €2349

Ik hou van Holland Quiz

Weet jouw team het meeste over ons kikkerlandje?
59 beoordelingen
vanaf €19.50

Jongens tegen de meiden dinerspel

De eeuwige vraag, wie is er slimmer? de heren of de dames?
108 beoordelingen
vanaf €25

Speurtocht Volendam, met je smartphone

Leukste speurtocht van Volendam!
234 beoordelingen

Elektrische fietsarrangement Volendam en Marken

Fietsarrangement Volendam en Marken voor een compleet dagje uit
243 beoordelingen
€67.25 €47

BBQ arrangement bij Theetuin Katwoude

93 beoordelingen
€39.50 €39.5

Ontmasker de mol

ontdek wie de mol in jullie team is
142 beoordelingen
vanaf €34.50

Fietsarrangement Volendam en Marken

Fietsarrangement Volendam en Marken voor een compleet dagje uit
243 beoordelingen
€53.25 €37.50

Picknickmand van Theetuin Katwoude

99 beoordelingen
€17.50 €14.50

Lunch bij Theetuin Katwoude

99 beoordelingen
vanaf €14.50
Populair

Foto in Volendammer klederdracht

Maak een foto in traditionele volendams klederdracht. Het mooiste souvenir dat er bestaat.
159 beoordelingen
€10.50 €9.50

Koffie met appelgebak bij Theetuin Katwoude

99 beoordelingen
€6.25 €5

Woltje’s backerij stroopwafel

101 beoordelingen
vanaf €7.50

Corona proof uitje | Varen en scooter rijden

Corona proof uitje om veilig en verantwoord op weg te gaan.
259 beoordelingen
€59 €55

E-choppers huren voor groepen in heel Nederland

Onze haal en breng service kan grote aantallen E-choppers door heel Nederland bezorgen.
99 beoordelingen
vanaf €37.50

E-bike huren vanaf je verblijfsaccommodatie

Elektrische fiets verhuur vanaf je verblijfsaccomodatie
129 beoordelingen
vanaf €29.5

E-fatbike huren in Purmerend

Fatbike verhuur Purmerend
231 beoordelingen
vanaf €49.50

Elektrische scooter huren in Purmerend

121 beoordelingen
vanaf €59.50

Kinder fiets huren in Monnickendam

Kind fietsverhuur Monnickendam
121 beoordelingen
vanaf €20

Fiets huren in Purmerend

89 beoordelingen
vanaf €20

Elektrische scooter huren vanaf je verblijfsaccommodatie

121 beoordelingen
vanaf €59.50

E-fatbike huren vanaf je verblijfsaccommodatie

Fatbike verhuur vanaf jullie verblijfsaccomodatie
121 beoordelingen
vanaf €49.50

E-bike huren in Purmerend

Huur je e-bike vanuit Purmerend en zie hoe mooi de omliggende dorpjes zijn
98 beoordelingen
vanaf €32.50

Kinderfiets huren in Purmerend

121 beoordelingen
vanaf €15

Fiets huren vanaf je verblijfsaccommodatie

Fiets verhuur vanaf je verblijfsaccomodatie
129 beoordelingen
vanaf €20

E-fatbike huren in Edam

Fatbike verhuur Edam
121 beoordelingen
vanaf €49.50

E-fatbike huren in Monnickendam

Fatbike verhuur Monnickendam
121 beoordelingen
vanaf €49.50

Elektrische scooter huren in Monnickendam

121 beoordelingen
vanaf €59.50

Kinder fiets huren vanaf je verblijfsaccommodatie

150 beoordelingen
vanaf €20

Elektrische fiets huren in Monnickendam

Elektrische fietsverhuur Monnickendam
121 beoordelingen
vanaf €32.50

Tweepersoons elektrische scooter huren in Volendam

Huur je tweepersoons scooter aan de haven van Volendam
268 beoordelingen
€49.50 €42.50
Populair

Kinder speurtocht Volendam

Leer spelenderwijs van alles over Volendam door middel van onze storytelling
55 beoordelingen
vanaf €19.50

Fietsen huren voor een langere periode

Onze haal en breng service kan grote aantallen fietsen door heel Nederland bezorgen.
99 beoordelingen
vanaf €7.50

Fietsen huren voor groepen in Amsterdam

Onze haal en breng service kan grote aantallen fietsen door heel Nederland bezorgen.
99 beoordelingen
vanaf €15

scooter huren in Hoorn voor 3 uur

Verreweg het leukste uitje van de regio!!!
395 beoordelingen

scooter huren in Hoorn voor 4 uur

Verreweg het leukste uitje van de regio!!!
285 beoordelingen

scooter huren in Hoorn voor de hele dag

Verreweg het leukste uitje van de regio!!!
395 beoordelingen
vanaf €42.50

3 uur scooter tour Hoorn incl smartphone game

Verreweg het leukste uitje van de regio!!!
395 beoordelingen
€54.5 €49.50

4 uur scooter tour door Westfriesland incl smartphonegame

Verreweg het leukste uitje van de regio!!!
285 beoordelingen

7 uur scooter tour Hoorn-Volendam incl smartphone game

Verreweg het leukste uitje van de regio!!!
395 beoordelingen
€79.50 €69.50

Rent a bike in Volendam

121 beoordelingen
vanaf €15

Renting a scooter in Volendam

By far the greatest trip in the area!
298 beoordelingen
vanaf €39.50

COMBI DEAL E-fatbike huren, boottocht en klederdrachtfoto Volendam

Huur je e-fatbike vanuit de Haven van Volendam en zie hoe mooi de omliggende dorpjes zijn
72 beoordelingen
€59.50 €52.5

COMBI DEAL E-bike huren, boottocht en klederdrachtfoto Volendam

Huur je e-bike vanuit de Haven van Volendam en zie hoe mooi de omliggende dorpjes zijn
116 beoordelingen
€55.50 €42.5
Populair

COMBI DEAL fietshuur, boottocht en klederdrachtfoto Volendam

Fiets verhuur Volendam
121 beoordelingen
€35.50 €31

Klompenmakerij Marken

Bezoek de enige met stoom aangedreven klompenmakerij ter wereld!!!
142 beoordelingen
vanaf €7.5

Fiets huren bij het Van der Valk hotel Volendam

Fiets verhuur Van der valk hotel Volendam
121 beoordelingen
vanaf €15

E-bike huren bij het Van der Valk hotel Volendam

Huur je e-bike bij Rent & Event locatie van der Valk Volendam
98 beoordelingen
€35 €32.50

E-bike huren in Edam

Huur je e-bike vanuit de Edam en zie hoe mooi de omliggende dorpjes zijn
98 beoordelingen
vanaf €32.50
Populair

Volendam Marken Express boottocht

256 beoordelingen
vanaf €10

Elektrische choppers huren vanuit Volendam

Scooter verhuur
74 beoordelingen
€59.50 €39.50

Photo in Volendam traditional costume

159 beoordelingen
vanaf €9.50

Groot aantal elektrische fietsen huren voor groepen

Bij Rent & Event ben je aan het juiste adres voor het huren van grote aantallen fietsen
108 beoordelingen

Fietsen huren voor groepen in heel Nederland

Huurfietsen voor festivals, evenementen of andere grote groepen
216 beoordelingen
vanaf €12.50

Fietsen voor een grote groep huren

Onze haal en breng service kan grote aantallen fietsen door heel Nederland bezorgen.
110 beoordelingen
vanaf €12.50

Groot aantal fietsen huren voor groepen

Bij Rent & Event ben je aan het juiste adres voor het huren van grote aantallen fietsen
108 beoordelingen
vanaf €12.50

Elektrische scooter inclusief polaroid camera

150 beoordelingen
vanaf €47

Corona proof uitje | Waterland Highlights tour met een fiets

Corona uitje: Waterland Highlights tour met de fiets
51 beoordelingen
vanaf €15

Corona proof | Waterland Highlights tour met elektrische fiets

Corona uitje: Waterland Highlights tour met de e-bike
51 beoordelingen
vanaf €29.50

Corona proof uitje | Waterland Highlights tour met elektrische fatbike

Corona uitje: Waterland Highlights tour met de fatbike
51 beoordelingen
vanaf €39.5

Kinderfiets huren in Volendam

Neem je ouders mee naar de leukste plekjes rondom Volendam.
80 beoordelingen
vanaf €15

Waterland Highlights tour met elektrische scooter

Waterland Highlights tour met een elektrische scooter
51 beoordelingen
€59 €39.50

SUP huren

Lukt het jou om te suppen in en rondom de wateren van Europarcs resort Poort van Amsterdam?
66 beoordelingen

Scooter huren in Edam

Huur je scooter in Edam en toer de hele regio door
298 beoordelingen
vanaf €59.50

Kinderfiets huren in Edam

Neem je ouders mee naar de leukste plekjes rondom Edam
80 beoordelingen
vanaf €20

Fiets huren in Edam

Fiets verhuur Edam
121 beoordelingen
vanaf €15

E-bike huren in Monnickendam

Huur je e-bike vanuit de Monnickendam en zie hoe mooi de omliggende dorpjes zijn
98 beoordelingen
€35 €32.50

Fiets huren in Monnickendam

Fiets verhuur Monnickendam
121 beoordelingen
vanaf €15

Woltje’s Bakery in Volendam

23 beoordelingen
vanaf €7.5

Cheese Factory Volendam ENG

64 beoordelingen

Cheese Factory Volendam

155 beoordelingen

Scooters op locatie laten bezorgen door heel Nederland

Onze haal en breng service kan scooters door heel Nederland bezorgen.
64 beoordelingen
vanaf €39.50

Fietsen huren op locatie door heel Nederland

Grote aantal fietsen huren voor groepen
110 beoordelingen
vanaf €12.50

Tandem huren in Volendam

Stap gezellig met zijn tweeën op de tandem.
21 beoordelingen
vanaf €32.50

Marken Express bootticket incl scooter ticket

Neem je scooter mee aan boord van de Volendam Marken Express.
259 beoordelingen
vanaf €13.50

Marken Express bootticket incl fiets

Neem je fiets mee en stap aan boord van de Volendam Marken Express.
138 beoordelingen
vanaf €10

Clog painting workshop in Volendam

212 beoordelingen
vanaf €29.50

Workshop Volendams leren praten

Von wie binne jij der ien? Ontrafel de taal van de "Volledammers" in deze workshop Volendams leren [...]
26 beoordelingen
vanaf €19.50

Workshop dildo pimpen in Volendam

Wie versiert de mooiste dildo tijdens deze workshop "dildo pimpen"
181 beoordelingen
€35.00 €29.50

Volendams Museum

Bezoek aan het Volendams museum en leer alle weetjes kennen over dit dorp
48 beoordelingen
vanaf €5

Demonstratie Smit Bokkum, paling rokerij

Zie hoe de familie Smit hier al 4 generaties lang de gevangen vis op authentieke wijze rookt
78 beoordelingen

Rondleiding met een gids door Volendam incl een bezoek aan palingrokerij Smit Bokkum

Ook zo benieuwd hoe de paling gerookt wordt? U krijgt er alles over te horen tijdens de rondleiding [...]
212 beoordelingen
vanaf €17.50

Rondleiding met een gids door Volendam

De haven van Volendam, het Doolhof, palingrokerij, "de oude kom". De gids zal jullie er alles over [...]
136 beoordelingen
vanaf €9.50

Palingsound museum Smit Bokkum

Bezoek het palingsound museum en vind alle troffeen van BZN, Jan Smit, the Cats en nog vele vele [...]
173 beoordelingen
€1.75 €1.75

Marker Museum

Bezoek het Marker Museum
200 beoordelingen
vanaf €3.5

Fietstour met gids over Volendam en omgeving

Onze ervaren gids zal je tijdens deze fiets tocht van allerlei informatie voorzien over Volendam
39 beoordelingen
€29.95 €19.50

Experience Volendam

Ontdek meer over de geschiedenis van Volendam
177 beoordelingen
vanaf €8.75

Elektrische scooter huren bij het Van der Valk hotel Volendam

Cross op je scooter richting Volendam en Marken
395 beoordelingen
€59.50 €39.50