Volendam op zondag bezoeken

Dagje Volendam op zondag beleven? Het wereldberoemde dorp heeft ontzettend veel te bieden. Dus wat kun je er doen met vrienden, met de kinderen of als je zoekt naar een leuk bedrijfsuitje? Wij helpen je inspiratie op te doen met de leukste uitjes in Volendam en omstreken. Bezoek bijvoorbeeld de Kaasfabriek , het Volendams Museum en de Smit Bokkum Palingrokerij . Of boek een speurtocht om er doorheen te dwalen of een boottocht om het allemaal vanaf het water te ontdekken. En ontspan daarna in de haven en een fijn drankje op het terras. Een dagje Volendam op zondag is een geweldige ervaring, omdat er van alles te beleven valt.

lees meer

Volendam op zondag bezoeken

Wil je Volendam op zondag bezoeken? Wij helpen je graag om alle informatie te geven over een dagje Volendam op zondag. Wij geven je antwoorden op de vragen: is het parkeren op zondag gratis in Volendam? En wat zijn de openingstijden op zondag in Volendam? Lees nu snel verder voor de antwoorden. 

Zijn de winkels in Volendam open op zondag?

Ja de meeste winkels in zondag zijn open. Volendam heeft meerdere winkelcentra. De reguliere winkels zijn gesloten maar de winkels in het “oude centrum” (gebied van de beroemde haven) zijn gewoon open op zondag. Het centrum waar de haven zich bevind zit aan de straat Haven. Als je dit in Google Maps invoert loop je er zo heen. Hier tref je de gezellige dijk met de vele cafés met uitzicht op het water. Ook de leuke winkels waaronder de fotostudio’s waar je een foto in klederdracht kunt maken. 

Loop je toch over de dijk, breng dan ook eens een bezoek aan het Doolhof. Dit is een klein wijkje naast de dijk van Volendam. Kleine huisjes en smalle steegjes zijn kenmerkend voor het Doolhof. Al vele foto’s zijn hier gemaakt. Wereldberoemd is het smalle houten bruggetje.

Is het parkeren op zondag gratis in Volendam?

Ja, het parkeren in Volendam op zondag is gratis. Overigens is het elke dag gratis parkeren in Volendam. Er zijn vele parkeermogelijkheden in Volendam. Kom je met de auto op zondag naar Volendam dan kun je het beste bij parking Marinapark Volendam parkeren. Dit is het grote vakantiepark Roompot als je Volendam in komt rijden. Wil je meer informatie over waar je je auto kunt parkeren? Klik dan hier

 

Wat is leuk om op zondag te doen in Volendam?

Benieuwd wat te doen tijdens het leukste dagje uit in Volendam op zondag? Je kunt een foto laten maken in de klederdracht , de traditionele musea bezoeken en natuurlijk langs de klompenmaker of andere authentieke winkeltjes. Langs de Dijk en op andere plekken in het dorp zal je merken dat de traditionele en ouderwetse sfeer er nog springlevend is. Het is alsof je een andere tijd en wereld instapt, waardoor een dagje naar dit dorp een geweldige ervaring zal zijn.

En pak je het graag actiever aan, door er een spelletje van te maken? Boek bijvoorbeeld een workshop , een speurtocht of een rondleiding met een gids tijdens een dagje Volendam. Het is het leukste uitje met vriendinnen, met de familie of als je zoekt naar een bedrijfsuitje met het bedrijf of de afdeling. Jullie gaan met elkaar aan de slag en gebruiken bijvoorbeeld een smartphone om de instructies onderweg op te volgen.

Geef ons aan hoe je Volendam graag in een dag wilt verkennen, dan helpen wij je inspiratie op te doen met de verschillende mogelijkheden. Je organiseert op die manier de leukste groepsuitjes, om een ​​dagje op uit te trekken en altijd wat te doen te hebben.

 

Wat kun je met kinderen doen op zondag in Volendam?

Benieuwd wat je met kinderen op zondag kunt doen? Samen kunnen jullie lekker wandelen over de Dijk en bijvoorbeeld genieten van een ontspannen moment in de haven. En kom je met de kinderen op zondag naar Volendam? Je kunt een foto laten maken in een klederdracht , er op de fiets op uittrekken of een mooie boottocht maken voor weer een heel andere ervaring. Ook de kinder speurtocht door Volendam is een leuke activiteit. 

Met familie, vrienden en anderen

En vier je het dagje Volendam met de familie, met een groep vrienden of met een ander gezelschap? Zowel voor bedrijfsuitjes als andere gelegenheden heb je de keuze uit allerlei leuke dingen om te doen:

Aan het eind van de dag lekker met elkaar borrelen of samen uit eten? Ook dat kunnen we meteen voor je verzorgen, om het dagje Volendam op een leuke manier af te sluiten. Bespreek de geweldige ervaringen of feliciteer de winnaar van bijvoorbeeld de speurtocht die jullie deed. Wij helpen de dag op een mooie manier af te ronden, voor een herinnering die jullie nog lang bij zal blijven.

 

Dagje Volendam en omstreken

Dus heb je zin in een uitje in dit beroemde visserdsdorp? We helpen je zowel dit dorp als de mooie omgeving op een geweldige manier te verkennen. Trek erop uit met de fiets , op een (elektrische) scooter of verken het gebied vanaf het water. En heb je zin in een workshop , wil je een museum bezoeken van het dagje Volendam op een andere manier invullen? Wij helpen je de inspiratie op te doen waar je naar op zoek bent.

En wil je een groepsuitje , een bedrijfsuitje of een ander uitje komen beleven? Vertel ons wat je van plan bent, dan helpen wij je met een leuk programma en een voorstel op maat. We beginnen ‘s morgens vroeg of juist lekker laat in de middag. En wil je lekker actief aan de slag of het liever wat rustiger aan doen? Wij kennen de omgeving en weten wat er allemaal te doen is, dus helpen je graag het leukste uitje te organiseren.

Hoogste Tripadvisor rating

Al vele tevreden klanten zijn bij ons langs geweest. Dit is terug te vinden op vele reviewsites. Bekijk de fijne recensies op Tripadvisor.

Vraag meer informatie aan:

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Voor kinderen valt genoeg te beleven. Wat dacht je van een kinderspeurtocht tijdens je dagje Volendam? Of breng een bezoek aan de stroopwafel experience of palingrokerij museum. Bekijk alle uitjes met kinderen.

In het centrum van Volendam zijn de meeste winkels open op zondag. Hierdoor kan je elke week lekker komen winkelen op een lekker visje eten aan de gezellige dijk.

De Volendam-Marken Express boot vaart ook elke zondag. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om de boot naar Marken te pakken.

In de zomer zijn de winkels meestal open van 10.00 uur tot 18.00 of 19.00 uur. In de winter zijn ze vaak wat eerder dicht.

De winkels gelegen aan de Haven van Volendam zijn geopend op zondag. Dit is het meest toeristische gedeelte van Volendam. Omstreeks 10.00 uur gaan de winkels open en de meeste sluiten rond 18.00/19.00 uur. In de winter sluiten ze vaak wat eerder.

 

Gratis parkeren in Volendam

1. Marinapark parkeerterrein, het meest gebruikte en bekende parkeerterrein van Volendam is het Marinapark. Naast vakantiepark Roompot Marinapark bevindt zich een groot parkeerterrein waar je gratis je auto kunt plaatsen. Let op, het eerste gedeelte van het parkeerterrein is voor maximaal 3 uur met een blauwe schijf. Vanaf hier is het slechts 10 minuten lopen richting de dijk en de haven van Volendam. Adres Pieterman 1, Volendam

2. Slobbeland parkeerterrein, ben je wat slechter ter been en wil je toch gratis parkeren dan raden wij je aan om te parkeren bij parkeerterrein Slobbeland. Dit kleine parkeerterrein ligt op slechts 300 meter afstand van de haven. Nadeel is wel dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Parkeer hier dus niet je auto als je goed ter been bent. Hierdoor voorkom je dat de plekken bezet zijn en mensen die slecht ter been zijn dus geen plek meer hebben. Als je Slobbeland 2 intoetst in Google Maps kom je er zo.

We hopen alvast dat je een leuk dagje uit hebt met je gezin of vrienden in Volendam. Enjoy en veel plezier!!!!