Bezienswaardigheden in Volendam

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Volendam? Er is van alles te ontdekken, zowel in het Doolhof en de Oude Kom als bijvoorbeeld in de diverse musea. Dus ben je benieuwd wat dit dorp allemaal te bieden heeft of wil je precies de paden bewandelen waar anderen niet zo snel komen? Wij helpen je de inspiratie op te doen om er een bijzondere dag van te maken, bijvoorbeeld met vrienden of familie. Dus zoek je naar de mooiste plekken en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Bezoek bijvoorbeeld de leuke musea die er beschikbaar zijn. Een goed idee is het Palingsound museum, al was het maar omdat we het dorp daar natuurlijk allemaal van kennen. Je ontdekt er meer over zowel de sound als natuurlijk het palingroken zelf. En ga je aan de andere kant voor de historie van het dorp? Dat vind je in het Volendams Museum, net als in de Volendam Experience. Je draagt daar zelfs een VR-bril, waarmee je terug kunt naar de woeste Zuiderzee van meer dan 100 jaar geleden.

lees meer

Bezienswaardigheden Volendam

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Volendam? Er is van alles te ontdekken, zowel in het Doolhof en de Oude Kom als bijvoorbeeld in de diverse musea. Dus ben je benieuwd wat dit dorp allemaal te bieden heeft of wil je precies de paden bewandelen waar anderen niet zo snel komen?

Wij helpen je de inspiratie op te doen om er een bijzondere dag van te maken, bijvoorbeeld met vrienden of familie.

Dus zoek je naar de mooiste plekken en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Bezoek bijvoorbeeld de leuke musea die er beschikbaar zijn. Een goed idee is het Palingsound museum, al was het maar omdat we het dorp daar natuurlijk allemaal van kennen.

Je ontdekt er meer over zowel de sound als natuurlijk het palingroken zelf. En ga je aan de andere kant voor de historie van het dorp? Dat vind je in het Volendams Museum, net als in de Volendam Experience. Je draagt daar zelfs een VR-bril, waarmee je terug kunt naar de woeste Zuiderzee van meer dan 100 jaar geleden.

dagje Volendam op zondag bezoeken - Rent & Event

er is zijn genoeg mooie bezienswaardigheden te ontdekken in Volendam

De mooiste plekken van Volendam

In Volendam vind je allerlei bezienswaardigheden. Wij zetten de leukste voor je op een rij:

Doolhof en de oude kom in Volendam

Niet iedereen weet het, dus dat maakt het extra leuk als je de bezienswaardigheden in Volendam graag wilt zien. Duik het Doolhof en de Oude Kom in. In de smalle straatjes kun je snel verdwalen. De pittoreske kleine huisjes zijn Instagram waardig.

Bezoek het Doolhof tijdens een dagje Volendam met je vriendin

Bezoek het Doolhof met je vrienden tijdens een dagje Volendam

De Dijk en De Haven van Volendam

Heel belangrijk zijn natuurlijk De Dijk en De Haven. Het zijn bezienswaardigheden die je gelukkig niet kunt missen, waardoor je er sowieso langs zal komen als je naar Volendam gaat. En ben je benieuwd waar je lekker kunt eten of wat kunt drinken? Dan helpen we je daar graag mee, net als met de arrangementen die er beschikbaar zijn.

 

Volendamse Visafslag
De Volendamse Visafslag is niet meer in gebruik, maar het is nog wel heel interessant om er naartoe te gaan. Kijk er naar de mooie gebouwen, die herinneren aan de tijd waarin Volendam zich ontwikkelde tot wat het vandaag de dag is.

 

Met de boot naar Marken
Het is niet een van de bezienswaardigheden in Volendam, maar wel een ontzettend leuke activiteit om te gaan doen. Met de boot naar Marken zorg je ervoor dat je de beide dorpen vanaf het water kunt gaan ontdekken.

 

Volendam Marken Express - Rent & Event

stap aan boord tussen Volendam en Marken.

Wat is er te doen?

En ben je naast de bezienswaardigheden in Volendam benieuwd naar wat er allemaal te doen is? We zetten een aantal van de leuke tips voor je op een rij:

 

Smit Bokkum paling rokerij Volendam - Rent & Event

Paling rokerij Smit Bokkum

Met familie en vrienden

Wil je de bezienswaardigheden van Volendam komen ontdekken? Kom met vrienden of familie. De leuke activiteiten zijn toegankelijk voor jong en oud. En wil je ook de omgeving verkennen, bijvoorbeeld op de fiets of een e-bike? Wij zorgen ervoor dat je die kunt huren, net als de coole e-Choppers.

Op die elektrische choppers rijd je heel duurzaam rond, zonder dat je er moe van zal worden.

Of ga het water op in de sloepen of met een bootticket voor de Marken Express. Je kunt zelfs suppen in de haven van Volendam. Op die manier wissel je de leukste bezienswaardigheden eenvoudig af met de activiteiten die er beschikbaar zijn. Boek ze online of laat ons een arrangement voor je samenstellen, zodat je daar een geweldige dag beleeft.

Bezienswaardigheden Volendam: dit is er te doen

En wil je de bezienswaardigheden in Volendam combineren met de activiteiten? Of met een ontvangst met koffie of thee en bijvoorbeeld een lekkere lunch of een smakelijk diner? Wij zorgen ervoor dat we je ontvangen en tijdens de rest van de dag kunnen verzorgen.

Dus wil je meer weten over de arrangementen en de andere mogelijkheden die je er hebt? Ontdek het vissersdorp, de bezienswaardigheden en de leuke activiteiten in Volendam op de manier die jij prettig vindt. Wij staan graag voor je klaar.

Voor meer info, mail ons op info@rent-event.nl of bel ons op 0299396980.

Meer info over Volendam nodig?

Wil je meer info over Volendam weten? Bekijk ook eens onze andere pagina’s over bedrijfsuitje Volendam, weekendje Volendam, dagje Volendam of activiteiten in Volendam.

Ook kun je de website van de VVV Volendam raadplegen voor meer informatie.